Επέστρεψε στα ημιτελικά η Kvitova (vid)

 
Petra Kvitova
Petra Kvitova Eurosport
tennisnews team Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 - 15:00

H Petra Kvitova απέκλεισε με 2-0 σετ τη Laura Siegemund και επέστρεψε στα ημιτελικά του Roland Garros μετά από 8 χρόνια.

Η Kvitova εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά ενάντια στη Siegemund, της οποίας επικράτησε με 6-3, 6-3 σε 1 ώρα και 20 λεπτά.

Έναν πολύ καλό αγώνα έκανε η 30χρονη Τσέχα, η οποία είχε 22 winners και 15 αβίαστα λάθη, ενώ "έσπασε" 5 φορές το σερβίς της Γερμανίδας, με αποτέλεσμα να μην προβληματιστεί από το γεγονός πως και η ίδια έχασε 2 φορές το σερβίς της.

Στο 1ο σετ η Kvitova προηγήθηκε με 4-1 και δεν κοίταξε πίσω της, ενώ στο 2ο σετ προηγήθηκε με break στο 2-0 και στο 3-2, αλλά η Siegemund απάντησε και τις δυο φορές, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και σε 3-3. Η Τσέχα έκλεισε το ματς κάνοντας δυο ακόμα break, στο 7ο (4-3) και στο 9ο game (6-3).

Η Kvitova επέστρεψε στα ημιτελικά του Roland Garros μετά από 8 χρόνια, από το 2012, όταν ήταν ημιφιναλίστ στο Παρίσι. Έκτοτε δεν είχε φτάσει μέχρι την τελική 8άδα και φέτος θα διεκδικήσει την πρώτη της πρόκριση στον τελικό, καθώς και την 4η πρόκρισή της σε τελικό major διοργάνωσης. Θυμίζουμε ότι ήταν πρωταθλήτρια στο Wimbledon το 2011 και το 2014, καθώς και φιναλίστ στο Australian Open το 2019.

Η επόμενη παίκτρια που θα αντιμετωπίσει, θα γίνει γνωστή όταν ολοκληρωθεί ο τελευταίος αγώνας της προημιτελικής φάσης, μεταξύ της Sofia Kenin και της Danielle Collins.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots