Ολοκλήρωσε την παρουσία της στο United Cup η Ελλάδα (vids)

 
Ολοκλήρωσε την παρουσία της στο United Cup η Ελλάδα (vids)
tn team Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 - 14:00

H Μαρία Σάκκαρη και ο Πέτρος Τσιτσιπάς έδωσαν μάχη, αλλά δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τους Laura Siegemund και Alexander Zverev, με αποτέλεσμα η Γερμανία να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του United Cup.

Η Σάκκαρη και ο Τσιτσιπάς το πάλεψαν, αλλά η αποστολή τους ήταν πολύ δύσκολη και οι Siegemund και Zverev πήραν τη νίκη στο καθοριστικό μεικτό διπλό με 6-3, 6-3, για να ολοκληρώσουν την ανατροπή και την πρόκριση για λογαριασμό της Γερμανίας.

Η Siegemund, Νο.5 στο διπλό γυναικών στον κόσμο και πρωταθλήτρια τον περασμένο Νοέμβριο στο WTA Finals, ένωσε τις δυνάμεις της με τον κορυφαίο Γερμανό τενίστα, που ήταν αναμφίβολα και ο πρωταγωνιστής της ημέρας, αφού έβαλε την υπογραφή του και στις 2 νίκες της γερμανικής ομάδας.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα ξεκίνησε ιδανικά τον προημιτελικό, με την εμφατική νίκη της Σάκκαρη επί της Angelique Kerber με 6-0, 6-3. Ο Zverev ισοφάρισε στη συνέχεια, χάρη στη νίκη του με 6-4, 6-4 επί του Στέφανου Τσιτσιπά. 

Στο μεικτό διπλό, Siegemund και Zverev έκαναν διαδοχικά break για να "ξεφύγουν" με 5-2 στο 1ο σετ. Η ελληνική ομάδα βρήκε ένα break στο σερβίς της Siegemund για το 5-3, με νέο break όμως οι Γερμανοί έκλεισαν το σετ στο 9ο game.

Στο 2ο σετ το ελληνικό δίδυμο είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει πρώτο break στο 1-2, 30-40, αλλά οι Γερμανοί για μια ακόμα φορά βρήκαν λύσεις και τελικά έκαναν το αποφασιστικό break στο 6ο game για το 4-2.

Σάκκαρη και Τσιτσιπάς έσβησαν στο σερβίς της Μαρίας ένα match point σε deciding point στο 3-5, 40-40, αλλά στο επόμενο game o Zverev είχε το σερβίς και ήταν αλάνθαστος, για να ολοκληρώσει με love service game τη γερμανική επικράτηση.

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ καλό τουρνουά για την ελληνική ομάδα, που πέρσι ήταν ημιφιναλίστ στο 1ο United Cup της ιστορίας και φέτος έφτασε ως τα προημιτελικά.

Η Γερμανία προκρίθηκε για 1η φορά στα ημιτελικά, παρά την ήττα της από τη Γαλλία στη φάση των ομίλων, που την είχε βάλει σε μεγάλες περιπέτειες.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Zverev προκρίθηκε ως καλύτερη 2η από τα 3 γκρουπ του Σίδνεϊ χάρη στο καλύτερο ποσοστό κερδισμένων... games, εις βάρος της Κροατίας, με την οποία είχαν κερδίσει ακριβώς τις ίδιες αναμετρήσεις και τα ίδια σετ!

Πέρασε έτσι στα προημιτελικά, κέρδισε την Ελλάδα και αύριο στις 08:30 το πρωί θα παίξει στα ημιτελικά με την οικοδέσποινα Αυστραλία. Στον άλλον ημιτελικό, που θα αρχίσει στις 01:30 τα ξημερώματα, η Πολωνία θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots