Η τιμωρία της Osaka - απειλείται ακόμα και με αποκλεισμό!

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka © Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 30 Μαϊος 2021 - 18:18

Η Naomi Osaka τήρησε το μποϊκοτάζ που είχε προαναγγείλει για τις συνεντεύξεις Τύπου μετά τη σημερινή της νίκη στο Roland Garros και τιμωρήθηκε με πρόστιμο από τους διοργανωτές, που την απειλούν με πολύ αυστηρότερες κυρώσεις αν συνεχίσει να μην κάνει συνεντεύξεις.

Όπως είχε ανακοινώσει από την περασμένη Τετάρτη, η Naomi Osaka σκοπεύει να μποϊκοτάρει όλες τις συνεντεύξεις Τύπου της κατά τη διάρκεια του Roland Garros, για λόγους ψυχικής υγείας.

Πράγματι, σήμερα η κάτοχος 4 Grand Slam τίτλων δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον πρώτο της αγώνα στο τουρνουά, στον οποίο κέρδισε την Patricia Maria Tig με 6-4, 7-6 (4). Να σημειωθεί πως το μποϊκοτάζ της δεν περιλαμβάνει τις πολύ σύντομες συνεντεύξεις για την ιαπωνική τηλεόραση και τις επίσης σύντομες on-court συνεντεύξεις.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, το πρόστιμο για την απουσία της Osaka από τη συνέντευξη Τύπου είναι 15.000 δολάρια, σε μια ενημέρωση του Roland Garros που συνυπογράφουν και τα υπόλοιπα τρια Grand Slams, το Australian Open, το Wimbledon και το US Open, τα οποία διεξάγονται κάτω από τους ίδιους κανονισμούς.

Το πρόστιμο αυτό αφορά μόνο τη σημερινή απουσία της Osaka από την αίθουσα Τύπου. Αν κληθεί και τις επόμενες ημέρες για συνέντευξη και δεν παραβρεθεί, το πρόστιμο αυτό θα αυξηθεί, ενώ απειλείται με ακόμα μεγαλύτερες κυρώσεις.

"Έχουμε ενημερώσει τη Naomi Osaka, πως αν συνεχίσει να αγνοεί τις υποχρεώσεις της με τα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια του τουρνουά, θα εκθέσει τον εαυτό της σε περαιτέρω συνέπειες παραβίασης του Κώδικα Συμπεριφοράς. Οι επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις προσελκύουν αυστηρότερες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του αποκλεισμού από το τουρνουά, ενώ η πυροδότηση μεγαλύτερων αδικημάτων μπορούν να οδηγήσουν και σε πιο σημαντικά πρόστιμα, ακόμα και μελλοντικούς αποκλεισμούς από τα Grand Slams", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Osaka είχε προβλέψει το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί με πρόστιμο για την απόφασή της και είχε εκφράσει την επιθυμία της, τα χρήματα αυτά να δοθούν σε κάποια οργάνωση για την ψυχική υγεία. Πιθανότατα όμως δεν είχε προβλέψει τις πολύ αυστηρές συνέπειες με τις οποίες απειλείται, επομένως δεν είναι ξεκάθαρο το αν θα συνεχίσει ή όχι το μποϊκοτάζ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots