Musetti: "Δεν ήμουν τραυματισμένος, απλά δεν ήταν ωραίο για το κοινό"

 
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti © Corinne Dubreuil / FFT
tn team Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 - 14:05

Δηλώσεις που συζητήθηκαν έκανε ο Lorenzo Musetti μετά τον αποκλεισμό του από τον Novak Djokovic στο Roland Garros, καθώς στην ουσία παραδέχτηκε πως εγκατέλειψε τον αγώνα χωρίς να έχει πρόβλημα τραυματισμού!

Την ώρα που ήταν πίσω με 4-0 στο 5ο σετ κι ενώ είχε χάσει τα 16 από τα 17 προηγούμενα games του αγώνα, ο Musetti πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει. Νωρίτερα είχε βγει για λίγο από το court για medical time out και κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών του αγώνα φάνηκε να έχει ενοχλήσεις στη μέση του και στη βουβωνική χώρα. Στη συνέντευξη μετά το ματς πάντως, ο 19χρονος Ιταλός παραδέχτηκε πως δεν είχε κάτι σοβαρό, απλά ένιωσε πως ήταν σωστό να σταματήσει, καθώς δεν μπορούσε πλέον να διεκδικήσει πόντους απέναντι στον κορυφαίο παίκτη του κόσμου.  

"Όχι, όχι, δεν ήταν τραυματισμός. Ένιωσα κάποιες κράμπες και λίγο πόνο στη μέση μου. Δεν μπορούσα να κερδίσω ούτε έναν πόντο και δεν ήταν τόσο καλό για το κοινό που βρισκόμουν εκεί, οπότε αποφάσισα να εγκαταλείψω. Δεν υπήρχε πιθανότητα να κερδίσω ακόμα και έναν πόντο, οπότε αποφάσισα πως το καλύτερο θα ήταν να εγκαταλείψω", είπε χαρακτηριστικά ο Musetti, στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε για φέτος από το Roland Garros.

Την αρνητική του εντύπωση για την απόφαση που πήρε εξέφρασε ο Boris Becker μέσω του Eurosport, λέγοντας πως ήταν μια κίνηση που δείχνει ανωριμότητα, ενώ συνολικά στον αγώνα φάνηκε πως οι μικροί παίκτες υστερούν πολύ των μεγάλων στο πνευματικό κομμάτι. Θυμίζουμε πως ο Musetti έκανε δυο εκπληκτικά πρώτα σετ και τα είχε κερδίσει στο tie-break.

"Όταν αντιμετωπίζεις τους καλύτερους του κόσμου, πρέπει να βρίσκεσαι εκεί σωματικά και πνευματικά. Οι νέοι παίκτες δεν το καταλαβαίνουν αυτό. Δεν φτάνει να παίξεις καλό τένις, πρέπει να δείξεις χαρακτήρα και να έχεις προσωπικότητα. Δεν είδα κάποιον σοβαρό τραυματισμό, γι' αυτό και δεν είδα κάποιον καλό λόγο για να εγκαταλείψει. Πρέπει να δείξεις σεβασμό στους άλλους παίκτες και να λες, με κέρδισε σήμερα, κι ας είναι 6-0. Είναι ένα τεστ για την ωριμότητά σου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots