Τέλος εποχής για τον Lopez

 
Τέλος εποχής για τον Lopez
© Roland Garros / FFT
tn team Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 - 12:24

Ο Feliciano Lopez αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Roland Garros και για 1η φορά μετά από 79 συνεχόμενες παρουσίες, θα είναι εκτός ταμπλό σε ένα Grand Slam. Ο 40χρονος Ισπανός είχε το κορυφαίο ρεκόρ όλων των εποχών και θα χάσει το πρώτο του Slam από το Australian Open του 2002!

Δυο δεκαετίες και κάτι πέρασαν από την τελευταία φορά που ο Feliciano Lopez δεν βρισκόταν σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης.

Έχοντας μια τρομερή συνέπεια και κανέναν σοβαρό τραυματισμό σε μια μακροχρόνια καριέρα, ο βετεράνος Ισπανός τενίστας είχε καταφέρει να λάβει μέρος σε 79 συνεχόμενες Grand Slam διοργανώσεις, από το Roland Garros του 2002 μέχρι το Australian Open του 2022!

Στο Roland Garros αυτής της χρονιάς, ηττήθηκε στον 1ο προκριματικό γύρο από τον Ιταλό Gian Marco Moroni με 6-1, 7-6 (4) κι έτσι, 4 μήνες περίπου πριν τα 41α γενέθλιά του, μπήκε ένα τέλος στο συγκλονιστικό σερί των 79 Grand Slam διοργανώσεων που έτρεχε.

Το σερί του Lopez ήταν το κορυφαίο σε άνδρες και γυναίκες, με δεύτερο καλύτερο τα 67 συνεχόμενα Slams του Fernando Verdasco. Στα 66 είχε σταματήσει το σερί του ο Andreas Seppi, στα 65 ο Roger Federer και στα 62 η Ai Sugiyama, που έχει ακόμα το κορυφαίο ρεκόρ στην WTA.

Πλέον, κορυφαίο ενεργό σερί είναι αυτό του Grigor Dimitrov, που θα αγωνιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο 45ο συνεχόμενο Grand Slam. Ακόμα όμως υπάρχει αρκετός δρόμος για τον Βούλγαρο, που θα χρειαστεί να μην χάσει κανένα Slam μέχρι το 2030, για να απειλήσει το ρεκόρ του Lopez!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots