Εντυπωσιακή πρεμιέρα για Swiatek - συνεχίζει το σερί (vid)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 - 14:30

H Iga Swiatek έχασε μόνο δυο games στην πρεμιέρα της στο Roland Garros και πανηγύρισε την 29η διαδοχική νίκη της στο tour! Εκτός διοργάνωσης έμεινε η Naomi Osaka.

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Iga Swiatek στο Roland Garros, με την 21χρονη Πολωνή να συντρίβει στην πρεμιέρα της τη Lesia Tsurenko με 6-2, 6-0 σε 54 μόλις λεπτά στο Philippe Chatrier.

Η Swiatek πέτυχε 20 winners και έκανε 13 αβίαστα λάθη, κυριαρχώντας κατά κράτος στο court, με την Ουκρανή παίκτρια να έχει μόλις 3 winners και 11 αβίαστα λάθη.

Σε ολόκληρο το παιχνίδι μόνο μια φορά κράτησε το σερβίς της η Tsurenko, στο 4ο game, όταν μείωσε σε 3-1. Η Swiatek "ξέφυγε" με 5-1 και η Ουκρανή μείωσε σε 5-2. Η κορυφαία παίκτρια του κόσμου έκανε νέο break για το 6-2, ενώ στο 2ο σετ δεν έχασε ούτε ένα game, για να φτάσει πολύ γρήγορα στην επικράτηση αυτή.

Αυτή ήταν η 29η διαδοχική νίκη στο tour για τη Swiatek, που θα διεκδικήσει τις επόμενες ημέρες τον 6ο συνεχόμενο τίτλο της! Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει μια εκ των Dayana Yastremska και Alison Riske.

Πολύ νωρίς θα αποχαιρετήσει το Παρίσι η Naomi Osaka, η οποία ηττήθηκε από την Amanda Anisimova με 7-5, 6-4. Στον 2ο γύρο η Anisimova θα αντιμετωπίσει την Donna Vekic, που ξεκίνησε από τα προκριματικά το τουρνουά και πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη της σήμερα, κόντρα στην επίσης qualifier, Mirjam Bjorklund, με 7-6 (6), 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots