Swiatek: "Είμαι περήφανη για μένα, η πίεση ήταν μεγάλη" (vid)

 
Swiatek: "Είμαι περήφανη για μένα, η πίεση ήταν μεγάλη" (vid)
tn team Κυριακή, 09 Ιουνίου 2024 - 11:40

H Iga Swiatek αναφέρθηκε στον αγώνα της με τη Naomi Osaka και είπε ότι είναι περήφανη που κατάφερε να παραμείνει στο τουρνουά και τελικά να το κατακτήσει.

"Σημαίνει πολλά για μένα. Ήταν σουρεάλ το τουρνουά, εξαιτίας του ξεκινήματος και όσων έγιναν στον 2ο γύρο. Μετά από αυτό, γινόμουν όλο και καλύτερη σε κάθε παιχνίδι. Είμαι πολύ περήφανη με τον εαυτό μου, οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές και η πίεση μεγάλη. Είμαι χαρούμενη που τα ξεπέρασα όλα αυτά. Δεδομένης και της πίεσης του τελικού, είχα έναν καλό αγώνα. Δέχθηκα break στην αρχή, αυτό δεν ήταν ιδανικό, αλλά το επίπεδό μου ήταν αρκετά υψηλό. Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα", είπε η Swiatek στις πρώτες δηλώσεις της στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον 4ο κερδισμένο τίτλο της στο Roland Garros.

Για τον αγώνα της με την Osaka στον 2ο γύρο, όπου αντιμετώπισε match point: "Αυτός ο αγώνας μου έδειξε ότι πάντα πρέπει να πιστεύω στον εαυτό μου, ότι μπορώ να βρω το τένις μου ακόμα και όταν αντιμετωπίζω προβλήματα και να παλέψω για να αλλάξω την κατάσταση. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Πάντα θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Κάποιες φορές θα κερδίσω, κάποιες θα χάσω. Το καλύτερο είναι να τα δώσεις όλα. Έτσι δεν έχεις τίποτα για να μετανιώσεις κι έτσι κερδίζεις τίτλους."

Ρωτήθηκε ακόμα και για το αν νιώθει ότι δεν έχει αντίπαλο στο Roland Garros: "Υπάρχουν πολλές παίκτριες που αντιμετωπίζω πολύ συχνά, όπως είναι η Aryna (Sabalenka), η Coco (Gauff) ή η Elena (Rybakina). Δεν είναι ότι δεν έχουμε αυτά τα rivalry, απλά δεν είναι τόσο προφανή όσο αυτά που είχαν μεταξύ τους οι Roger (Federer), Novak (Djokovic) και Rafa (Nadal). Εξαρτάται και από την κλήρωση κάποιες φορές, από το αν θα παίξει καλά μια παίκτρια εδώ και αν όχι. Πάντως μπορώ να φανταστώ να έχω ένα μεγάλο rivalry με τις παίκτριες που ανέφερα, ή και με κάποια νέα παίκτρια. Θα δούμε."

Για το τι σκέφτεται να κάνει ενόψει Wimbledon, που δεν είναι και το δυνατότερο Grand Slam της: "Έχω σκεφτεί να κάνω και pre-season στο γρασίδι για να μάθω να παίζω εκεί (γέλια). Πέρσι είχα καλά αποτελέσματα, νιώθω ότι κάθε χρόνο γίνεται πιο εύκολο να προσαρμοστώ στο γρασίδι. Έτσι, δε νομίζω πως θα χρειαστεί να το κάνω. Θα συνεχίσω τη δουλειά και κάθε χρόνο θα γίνεται ευκολότερο. Ειδικά με την coach μου, τη Radwanska, που ήταν εξαιρετική στο γρασίδι. Είναι δύσκολο, αν έχανα νωρίς εδώ ίσως να έπαιζα περισσότερα παιχνίδια πριν το Wimbledon και να ήμουν καλύτερη παίκτρια στο γρασίδι. Μου αρέσει όμως να παίζω στο χώμα και δεν θα αφήσω αυτή την επιφάνεια τόσο εύκολα."

Τέλος, για τις συνεχόμενες κατακτήσεις σε Μαδρίτη, Ρώμη και Παρίσι, είπε: "Νομίζω ότι κατάλαβα πως αν απολαμβάνω τη ζωή εκτός γηπέδου - και πραγματικά απόλαυσα το να είμαι στη Μαδρίτη, τη Ρώμη και εδώ - τότε αυτό με βοηθάει να είμαι φρέσκια και στο court. Είχα λιγότερα προβλήματα σε σχέση με πέρυσι και μπορούσα απλά να απολαύσω τη ζωή. Έτσι ένιωσα ότι είχα περισσότερη ενέργεια στο court."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots