Βασίλισσα στο Παρίσι είναι μόνο μια! (vids)

 
Βασίλισσα στο Παρίσι είναι μόνο μια! (vids)
tennisnews team Σάββατο, 08 Ιουνίου 2024 - 17:21

Η Iga Swiatek μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο ακόμα έναν τελικό, διέλυσε την Jasmine Paolini και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Roland Garros για 3η διαδοχική χρονιά και 4η φορά στα 5 τελευταία χρόνια!

Η κυριαρχία της Swiatek στο Παρίσι επεκτείνεται για έναν ακόμα χρόνο, με την κορυφαία τενίστρια του πλανήτη να συντρίβει την Paolini με 6-2, 6-1 και να λήγει τον τελικό σε 68 μόνο λεπτά!

Η Swiatek όχι απλά υπερασπίστηκε τον τίτλο της, αλλά κατέκτησε το Roland Garros για 3η διαδοχική χρονιά και για 4η φορά στα 5 τελευταία χρόνια, φτάνοντας τις 21 διαδοχικές νίκες στο Παρίσι και τις 32 στις 33 τελευταίες αναμετρήσεις - με μοναδική ήττα αυτή από τη Μαρία Σάκκαρη στα προημιτελικά του 2021.

Πολύ κοντά στο να την κερδίσει έφτασε φέτος η Naomi Osaka, που είχε match point για να εκθρονίσει από τον 2ο γύρο την Iga, αλλά η τελευταία βρήκε τρόπο να αποδράσει με τη νίκη έπειτα από συγκλονιστικό ματς.

Η 23χρονη Πολωνή έφτασε τις 19 διαδοχικές νίκες στο tour, αφού αυτός ήταν ο 3ος συνεχόμενος τίτλος της μετά από τα 1000άρια της Μαδρίτης και της Ρώμης. Συνολικά 5 τίτλους (σε ισάριθμους τελικούς) έχει στη φανταστική φετινή σεζόν της, έχοντας κερδίσει ακόμα δυο 1000άρια, στην Ντόχα και στο Indian Wells.

Ήταν επίσης το 5ο Grand Slam της καριέρας της (5-0 σε τελικούς Grand Slam), αφού είχε κερδίσει και το US Open το 2022, ο 10ος τίτλος της στο χώμα (10-2) και ο 22ος τίτλος συνολικά στην καριέρα της (22-4).

H Paolini, η οποία έκανε με διαφορά το καλύτερο τουρνουά της ζωής της σε Slam και έπαιξε αυτή την εβδομάδα τον πρώτο major τελικό, ημιτελικό και προημιτελικό, μπήκε δυνατά στο ματς και αφού έσβησε break point στο 2ο game κατάφερε να κάνει εκείνη το πρώτο break του αγώνα και να προηγηθεί με 2-1.

Η χαρά της ωστόσο δεν θα κρατούσε πολύ, με τη Swiatek να κάνει κυριαρχικό παιχνίδι τα επόμενα λεπτά και να χάνει μόλις 4 πόντους σε όλο το υπόλοιπο σετ!

Συνέχισε το σερί της και στο 2ο σετ η Πολωνή, η οποία έφτασε τα 10 κερδισμένα games στη σειρά, για να πάει από το 1-2 στο 6-2, 5-0! Αυτή τη φορά δεν "κέρασε" bagel την αντίπαλή της, έκλεισε όμως το σετ στο 7ο game και "σφράγισε" μια ακόμα εκκωφαντική νίκη σε τελικό.

Κέρδισε για 3η φορά την Paolini σε ισάριθμες αναμετρήσεις, έχοντας μάλιστα χάσει μόνο 9 games από την Ιταλίδα αθροιστικά, 3 στην καθεμιά!

Με την υπεράσπιση του τίτλου της και των 2.000 βαθμών, η Swiatek θα διατηρήσει τους 11.695 βαθμούς της και θα φτιάξει μια διαφορά 3.707 βαθμών από την Coco Gauff, που θα βρεθεί μεθαύριο στο Νο.2 του κόσμου.

Για την Paolini, που φέτος εκτός από τον τελικό στο Roland Garros έχει και το κερδισμένο 1000άρι στο Ντουμπάι, το κέρδος θα είναι μεγάλο, αφού θα αφήσει 8 θέσεις πίσω της και από το Νο.15 θα βρεθεί στο Νο.7, στην 1η της είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots