Εκτός Badosa και Sabalenka! (vids)

 
Εκτός Badosa και Sabalenka! (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 - 17:37

Δυο ακόμα μεγάλα ονόματα, οι Paula Badosa και Aryna Sabalenka, αποκλείστηκαν από την πρώτη εβδομάδα του Roland Garros, με τη μόνη παίκτρια από το Top 10 που συνεχίζει στον 4ο γύρο να είναι πια η Iga Swiatek!

Ακόμα δυο παίκτριες από το Top 10 αποκλείστηκαν από το Roland Garros σήμερα, με αποτέλεσμα η μόνη παίκτρια από τη 10άδα που συνεχίζει πλέον στο τουρνουά να είναι η Iga Swiatek, η οποία είναι ταυτοχρόνως και το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.

Ο λόγος για τις Aryna Sabalenka και Paula Badosa, Νο.7 και Νο.3 στο ταμπλό αντίστοιχα, που έμειναν εκτός 4ου γύρου σχεδόν την ίδια στιγμή.

Η Sabalenka κέρδισε το 1ο σετ από την Camila Giorgi, όμως στα δυο επόμενα σετ η Ιταλίδα κυριάρχησε κατά κράτος και έχασε μόνο ένα game από τη Λευκορωσίδα, φτάνοντας με πολύ εντυπωσιακό τρόπο στη νίκη, με 4-6, 6-1, 6-0.

Η Badosa από τη μεριά της προηγήθηκε με 2-0 και είχε 4 break points για να κάνει το 3-0 στο 1ο σετ, δεν το έκανε όμως και έχασε τα 6 από τα 7 επόμενα games, απέναντι στη Veronika Kudermetova.

Μετά το τέλος του 1ου σετ η Ισπανίδα πήρε medical time out, δείχνοντας να έχει μια ενόχληση στο δεξί της πόδι. Συνέχισε αρχικά τον αγώνα και κράτησε το σερβίς της στο 1ο game του 2ου σετ, όμως υπέστη ξανά break στο 3ο game και έμεινε πίσω με 3-6, 1-2. Σε εκείνο το σημείο σήκωσε λευκή πετσέτα και εγκατέλειψε.

Η Giorgi θα αντιμετωπίσει στον 4ο γύρο τη φορμαρισμένη Daria Kasatkina, που κέρδισε νωρίτερα τη Shelby Rogers με 6-3, 6-2, ενώ η Kudermetova θα παίξει με μια εκ των Madison Keys και Elena Rybakina.

H Jessica Pegula, που είναι στο Νο.11 του ταμπλό και η παίκτρια με την καλύτερη θέση μετά τη Swiatek, κέρδισε την Tamara Zidansek με 6-1, 7-6 (2) και θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία για να μπει για 1η φορά στα προημιτελικά του Roland Garros, καθώς θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Irina-Camelia Begu.

Τέλος, η Qinwen Zheng μετά τη μεγάλη νίκη της επί της Simona Halep ξεπέρασε και το εμπόδιο της Alize Cornet, αρκετά εύκολα, αφού η Γαλλίδα εγκατέλειψε όταν ήταν πίσω με 6-0, 3-0. Η Κινέζα θα αντιμετωπίσει στον 4ο γύρο την κορυφαία του κόσμου, Iga Swiatek.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots