Χωρίς φρένα ο Djokovic! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © tennisnews.gr
tn team Κυριακή, 29 Μαϊος 2022 - 16:44

O Novak Djokovic δεν έχασε σετ ούτε από τον Diego Schwartzman, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς τον 21ο Grand Slam τίτλο του.

Μόλις 2 ώρες και 15 λεπτά χρειάστηκε να μείνει στο Suzanne Lenglen o Novak Djokovic, ο οποίος συνέτριψε τον Diego Schwartzman με 6-1, 6-3, 6-3, σε ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση στο Παρίσι.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μπήκε χωρίς να έχει χαμένο σετ στον 16ο προημιτελικό του στο Roland Garros, στα 17 τελευταία χρόνια!

Ο Nole πέτυχε 28 winners και έκανε 31 αβίαστα λάθη σήμερα, ενώ έσβησε τα 7 από τα 8 break points που αντιμετώπισε και αξιοποίησε τις 6 από τις 11 δικές του ευκαιρίες. Κυριάρχησε σε όλα τα σετ, χάνοντας μόλις ένα game στο 1ο, στο οποίο είχε βρεθεί πίσω με 1-1, 15-40.

Στο 2ο σετ είχε βρεθεί πίσω με 0-3, αλλά πάλι η αντίδρασή του ήταν εξαιρετική και κέρδισε 6 games στη σειρά, ενώ στο 3ο σετ ένα break ήταν αρκετό για να τον βάλει σε θέση οδηγού στο 4-2 και με το σερβίς του να φτάσει μέχρι την κατάκτησή του στο 9ο game.

Αυτή ήταν η 7η νίκη του Djokovic με αντίπαλο τον Schwartzman, σε ισάριθμες αναμετρήσεις που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι. Έφτασε τις 11 διαδοχικές νίκες στο Roland Garros ο 35χρονος Σέρβος, ο οποίος έχει πλέον 85 νίκες σε 100 αναμετρήσεις στο τουρνουά (85-15). Συνολικά, βελτίωσε το ρεκόρ του σε Grand Slam διοργανώσεις στο 327-46.

Ο Djokovic πήρε το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Roland Garros και θα περιμένει την αναμέτρηση του Rafael Nadal με τον Felix Auger-Aliassime, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του. Θυμίζουμε πως πέρσι είχε κερδίσει τον Nadal στα ημιτελικά, με 3-1 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots