Σάκκαρη: "Είμαι σίγουρη για τον εαυτό μου"

 
Σάκκαρη: "Είμαι σίγουρη για τον εαυτό μου"
© Loïc Wacziak/FFT
tn team Σάββατο, 27 Μαϊος 2023 - 20:27

Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο του Roland Garros την παίκτρια που την είχε αποκλείσει πέρσι στο Παρίσι, Karolina Muchova. Όπως είπε πέρσι βρισκόταν σε ένα σκοτεινό μέρος και φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, με την ίδια να νιώθει σίγουρη για τον εαυτό της και πανέτοιμη για τη ρεβάνς.

"Όλοι γνωρίζουμε ότι είχα μια πολύ δύσκολη κλήρωση, όσον αφορά τον 1ο γύρο. Είμαι όμως σίγουρη για τον εαυτό μου και πολύ θετική", είπε η Σάκκαρη, στις δηλώσεις που έκανε για το rolandgarros.com.

"Πρέπει να κερδίσεις αυτές τις παίκτριες, ώστε να κερδίσεις το τουρνουά. Οπότε είτε είναι στον 1ο γύρο, είτε στον 2ο, είτε στον 3ο, δεν έχει σημασία. Πρέπει να περάσω από αυτό, για να πάρω αυτοπεποίθηση και για τους επόμενους γύρους", πρόσθεσε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, ημιφιναλίστ στο Roland Garros το 2021.

Η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Karolina Muchova για 2η συνεχόμενη χρονιά στον 1ο γύρο του Roland Garros, αφού πέρσι είχε ηττηθεί από την Τσέχα στην πρεμιέρα της, μετά από δυο tie-break. Είχε χάσει επίσης σε άλλο ένα χωμάτινο ματς από την ίδια παίκτρια, στη Μαδρίτη το 2021, ενώ την είχε κερδίσει στην πρώτη τους συνάντηση, αρκετά χρόνια πίσω, το 2016.

Τα πράγματα φέτος είναι αρκετά διαφορετικά σε σχέση με πέρσι και, όπως είπε η Μαρία, περιμένει ένα άλλο παιχνίδι: "Παίξαμε πέρσι εδώ, σε μια περίοδο που ήμουν σε ένα σκοτεινό μέρος ψυχικά. Δεν ήμουν καν κοντά σ' αυτό που νιώθω φέτος, ψυχικά, σωματικά, στο τένις μου, στα πάντα."

Γενικά το 2022 δυσκολεύτηκε αρκετά στον ψυχολογικό τομέα η Σάκκαρη: "Υπήρχαν μέρες που δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες μπορεί να ξαναβρεθώ, όμως ξέρω πως να τις ξεπεράσω και νιώθω πως όλα στη ζωή είναι ένα μάθημα. Στο τέλος της ημέρας, η ζωή δεν πηγαίνει μόνο προς το καλύτερο. Έχεις τα πάνω και τα κάτω σου και πρέπει απλά να αποδέχεσαι την κατάσταση και να βγαίνεις δυνατότερος."

Σίγουρα φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά: "Σε σύγκριση με πέρσι, κάνει τεράστια διαφορά, όσον αφορά την προετοιμασία μου στο τουρνουά. Θυμάμαι πέρσι πως ερχόμενη εδώ ήταν όλα φριχτά, φέτος υπάρχουν μόνο θετικά."

Τέλος, η Σάκκαρη αναφέρθηκε και στην αντίπαλή της, που ανεξάρτητα με το πως νιώθει εκείνη, είναι αναμφίβολα μια πολύ καλή παίκτρια και από τις πιο επικίνδυνες unseeded στο ταμπλό: "Είναι πολύ καλή παίκτρια. Έχει αποκλείσει πολλά μεγάλα ονόματα στο παρελθόν και έχει παίξει κλειστούς αγώνες με όλες τις κορυφαίες παίκτριες. Είναι ίσως η δυσκολότερη αντίπαλη που θα μπορούσε να έχει κάποια στον 1ο γύρο."

Θυμίζουμε πως η Σάκκαρη θα κάνει την πρεμιέρα της στο Roland Garros το μεσημέρι της Κυριακής, στο δεύτερο παιχνίδι του Suzanne Lenglen.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots