Muchova, ο "κακός δαίμονας" της Σάκκαρη! (vid)

 
Muchova, ο "κακός δαίμονας" της Σάκκαρη! (vid)
tn team Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 - 18:24

H Karolina Muchova απέκλεισε για 2η συνεχόμενη χρονιά τη Μαρία Σάκκαρη από τον 1ο γύρο του Roland Garros, ενώ παράλληλα την κέρδισε για 3η συνεχόμενη φορά στο χώμα!

Για 2η συνεχόμενη χρονιά ηττήθηκε από τον 1ο γύρο του Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη και για 2η συνεχόμενη χρονιά ήταν η ίδια παίκτρια, εκείνη που την άφησε εκτός από πολύ νωρίς στο Παρίσι!

Ο λόγος για την Karolina Muchova, με την Τσέχα να μετατρέπεται στον "κακό δαίμονα" της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και να την κερδίζει για 3η διαδοχική φορά στο tour - όλες στο χώμα - καθώς και για 2η διαδοχική χρονιά στο Roland Garros.

Κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι, την ώρα που η Σάκκαρη δεν ήταν σε ιδιαίτερα καλό απόγευμα, η Muchova πανηγύρισε τη νίκη με 7-6 (5), 7-5 και πήρε την πρόκριση μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά αγώνα.

Να σημειωθεί πως ήταν μια αναμέτρηση που έμοιαζε αρκετά στην περσινή τους, όπου η Τσέχα είχε επικρατήσει μετά από 2,5 ώρες μάχης, κερδίζοντας επίσης με 2-0 σετ, με δυο tie-break.

Η Σάκκαρη σήμερα έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι και είχε προηγηθεί με 3-0, ωστόσο το σερβίς της τη δυσκόλεψε και αυτό φάνηκε από νωρίς. Η Muchova έκανε άμεσα το break back και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ στο 8ο game η Τσέχα κατάφερε να σώσει διπλό break point και να επιστρέψει από το 3-4, 15-40, για να ισοφαρίσει σε 4-4.

Ήταν ένα πολύ κρίσιμο σημείο για το 1ο σετ, αφού αν η Σάκκαρη έκανε το break θα σέρβιρε για το σετ με το momentum να είναι στο μέρος της. Τελικά η Muchova έκανε και δεύτερο break για να προηγηθεί με 6-5, αλλά δεν μπόρεσε να κλείσει το σετ στο σερβίς της και με break back η Σάκκαρη το έστειλε σε tie-break.

Εκεί η Τσέχα είχε σταθερά ένα προβάδισμα από νωρίς, το οποίο έφτασε στο 5-2 και στο 6-4. Δεν μπόρεσε να κλείσει το σετ στο σερβίς της ούτε τότε, αλλά ούτε και η Σάκκαρη υπερασπίστηκε το σερβίς της, με αποτέλεσμα να γίνει το 7-5 με mini-break για τη Muchova και το 1-0 σετ.

Η Σάκκαρη πήρε προβάδισμα με break και στο 2ο σετ, με 2-0 συγκεκριμένα, αλλά για μια ακόμα φορά δεν μπόρεσε να χτίσει κάτι πάνω σ' αυτό, αφού πολύ σύντομα η Μuchova θα απαντούσε και θα ισοφάριζε σε 2-2.

Η Τσέχα επέστρεψε για μια ακόμα φορά από το 15-40 για να κρατήσει το σερβίς της στο 5ο game και να περάσει μπροστά με 3-2, ενώ όσο πλησιάζε το σετ προς το τέλος του, φαίνοταν να έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα.

Η Σάκκαρη έβγαλε αρκετή νευρικότητα και παρότι κατάφερε να βγει από τη δύσκολη θέση στο 10ο game, όπου έσωσε 2 match points και ισοφάρισε σε 5-5, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 12ο game, όπου αυτή τη φορά αντιμετώπισε 2 συνεχόμενα match points στο 5-6, 15-40 και στο 2ο (4ο συνολικά), έκανε το λάθος, με τη Muchova να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη.

Ήταν η 3η διαδοχική νίκη της επί της Σάκκαρη, την οποία εκτός από το Roland Garros είχε κερδίσει σε άλλο ένα σημαντικό χωμάτινο τουρνουά, το 1000άρι της Μαδρίτης, το 2021.

Η 26χρονη Τσέχα, η οποία έχει κάνει τις καλύτερες πορείες της στο Παρίσι το 2021 και το 2022, σταματώντας στον 3ο γύρο, θα παίξει την Τετάρτη με τη Nadia Podoroska, με στόχο να επαναλάβει αυτή την πορεία. Η παίκτρια από την Αργεντινή κέρδισε νωρίτερα την Jessika Ponchet με 6-0, 6-2.

Όσο για τη Σάκκαρη, ήταν η 2η διαδοχική χρονιά που αποχαιρετά το αγαπημένο της Roland Garros από τον 1ο γύρο και ο κίνδυνος να χάσει τη θέση της από το Top 10 για 1η φορά από το 2021 είναι ορατός. Αν και δεν είχε βαθμούς να υπερασπιστεί στο Παρίσι, υπάρχουν αρκετές παίκτριες αυτή τη στιγμή στο live ranking που μπορούν να την πλησιάσουν ή και να την ξεπεράσουν, με την προϋπόθεση να κάνουν καλές πορείες στο χωμάτινο major.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots