Τσιτσιπάς: "Δεν με νευρίασε ο χορός του Medvedev" (vids)

 
Τσιτσιπάς: "Δεν με νευρίασε ο χορός του Medvedev" (vids)
tennisnews team Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 - 19:53

O Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε τον χορό που έκανε ο Daniil Medvedev ως αντίποινα μετά την πρόσφατη συνάντησή τους στη Ρώμη. Μίλησε ακόμα για τον σημερινό του πανηγυρισμό αλά Wawrinka, καθώς και για τον Carlos Alcaraz, παρότι ρωτήθηκε... κάτι άλλο!

"Μάλλον θα έχουμε από έναν χορό σε κάθε αγώνα. Είχα πλάκα, δεν νευρίασα, ούτε στεναχωρήθηκα. Έκανα το ίδιο πριν από μερικούς μήνες, οπότε..." είπε ο Στέφανος στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, μετά την πρόκρισή του στον 2ο γύρο του Roland Garros.

"Είχα μεγάλες προσδοκίες απ' αυτό τον αγώνα, υπήρχε η αίσθηση ότι ήταν μια ευκαιρία να πάω στον τελικό. Έχω αποδείξει ότι μπορώ να φέρω μεγάλα αποτελέσματα σ' αυτή την επιφάνεια. Αλλά απ' όταν μπήκα στο court ήξερα πως είχα απέναντί μου έναν διαφορετικό παίκτη, που είχε παίξει πολύ καλό τένις και περίμενα κάτι καλό από εκείνον", συνέχισε ο Στέφανος, αναφερόμενος πάντα στην αναμέτρησή του με τον Medvedev στη Ρώμη.

Και κατέληξε επ' αυτού: "Δεν περίμενα να παίξει τόσο καλά όσο έπαιξε, αλλά αυτό μου δίνει ώθηση να είμαι πιο συγκεντρωμένος, αποφασισμένος και προσγειωμένος. Με αιφνιδίασε η δύναμη που μπόρεσε να βγάλει στο παιχνίδι του και μου έδωσε μια νέα ιδέα για το ποιος μπορεί να είναι σ' αυτή την επιφάνεια."

Θυμίζουμε τον μικρό χορό του Medvedev, που ήταν μια αντίποινα για τον παρόμοιο πανηγυρισμό του Στέφανου στο ματς τους στο Σινσινάτι:

 

Συνέβη κι ένα απρόοπτο στη συνέντευξη Τύπου, καθώς ο Στεφ ρωτήθηκε για το νέο του ξυρισμένο λουκ και ανταυτού απάντησε κάτι για τον... Alcaraz και τη χθεσινή τους προπόνηση (!): "Είπα ευχαριστώ στον Carlitos στην προπόνηση που κάναμε και δεν ξέρω αν κατάλαβε γιατί. Του χρωστάω πολλά γιατί μια φρέσκια πνοή στο tour. Το συζητούσα με κάποιον τις προάλλες, είναι τόσο ανταγωνιστικός αλλά έχει πάντα το χαμόγελο στα χείλη, είναι χαρισματικός και βγάζει θετική ενέργεια. Νομίζω ότι αυτό βοήθησε στην εξέλιξή του ως παίκτης και στη σταθερότητά του. Φαίνεται να διασκεδάζει. Πέρσι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σκεφτόμουν ότι κι εγώ πρέπει να το βάλω αυτό στους τομείς του παιχνιδιού μου. Οι παίκτες συγκεντρώνονται περισσότερο σε τεχνικά πράγματα και όχι σε τέτοια. Τον θαυμάζω γι' αυτό που είναι και νομίζω ότι μπορώ να γίνω έτσι. Αλήθεια το πιστεύω. Χάρη σε εκείνον είμαι πιο χαρούμενος όταν παίζω αυτό το άθλημα."

Όσο για τη σημερινή του αναμέτρηση, στην οποία έσωσε 4 set points στο 4ο σετ, είπε στο Tennis Channel: "Το σερβίς του ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, είχε μεγάλη ακρίβεια. Νιώθω πως δεν παίξαμε πολλά μεγάλα ράλι κι αυτό μου το έκανε δύσκολο να βρω ρυθμό, αλλά έκανα ένα μεγάλο comeback, ένιωσα πολύ καλά."

Τέλος, στις δηλώσεις που έκανε στα ελληνικά και συγκεκριμένα σε ερώτηση του SDNA στη συνέντευξη Τύπου, μίλησε για τον πανηγυρισμό του στο τέλος του ματς, που ήταν εμπνευσμένος από τον Stan Wawrinka: "Ήταν μια πνευματική νίκη, χρειάστηκε καθαρό μυαλό και σωστές αποφάσεις στις δύσκολες στιγμές. Γι' αυτό πανηγύρισα έτσι. Μου άρεσε πάρα πολύ όταν το έκανε ο Stan Wawrinka (στο Roland Garros το 2015), οπότε ας πούμε ότι είναι ένας νέος πανηγυρισμός."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots