Djokovic: "Jokic ως το τέλος"

 
Djokovic: "Jokic ως το τέλος"
© Cédric Lecocq / FFT
tn team Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 - 10:45

Ο Novak Djokovic δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα με το Κόσοβο, αλλά πήρε ξεκάθαρη θέση για τους... τελικούς του NBA, στηρίζοντας φυσικά έναν δικό του άνθρωπο, τον Nikola Jokic.

Ο Djokovic έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Jokic και παρά το γεγονός πως δεν είχε και την καλύτερη διάθεση στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, όταν η κουβέντα πήγε στους τελικούς του NBA, φάνηκε να βρίσκει πάλι το κέφι του. 

"Πάμε Jokic! Denver μέχρι το τέλος!" είπε με χαρά ο Djokovic, που στη συνέχεια μίλησε για τους τελικούς και την πολυαναμενόμενη μάχη του Jimmy Butler και των Miami Heat με τον Nikola Jokic και τους Denver Nuggets.

"Μου αρέσει ο Jimmy Butler, τον θαυμάζω και είναι πολύ ωραίος τύπος. Είμαι φίλαθλος του μπάσκετ και ξέρω ότι και ο Jimmy έρχεται συχνά να δει αγώνες τένις στην Αμερική. Όμως πρέπει να στηρίξω τον δικό μου άνθρωπο, τον 'Joker'. Ελπίζω να κερδίσουν το πρώτο δαχτυλίδι τους (οι Nuggets)."

Και συνέχισε για τον Jokic: "Προερχόμενος από μια μικρή χώρα και μια μικρή πόλη της χώρας μας, το ξεκίνημά του ήταν ταπεινό και παραμένει ταπεινός μέχρι σήμερα. Είναι απλός άνθρωπος, οικογενειάρχης. Λατρεύει τα άλογά του, του αρέσουν μόνο τα άλογα και μου φαίνεται αστείο, αλλά ταυτόχρονα το σέβομαι γιατί είναι συνεπής στα πιστεύω του και στις αξίες του. Δεν τον νοιάζει τι πιστεύει ο κόσμος για εκείνον και μπράβο του γι' αυτό. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του και ελπίζω να κερδίσει τους τελικούς."

Όπως αναμενόταν, ο Djokovic ρωτήθηκε στη συνέντευξη για το θέμα με το Κόσοβο, που χθες πήρε νέες διαστάσεις, μετά τα σχόλια της Υπουργού Αθλητισμού της Γαλλίας και την αίτηση τιμώρησής του, από την ομοσπονδία αντισφαίρισης της χώρας.

Ο Djokovic αρνήθηκε να δώσει συνέχεια, λέγοντας απλά: "Grand Slam χωρίς δράμα δεν νομίζω πως μπορεί να συμβεί για μένα, αλλά μου δίνει έξτρα κίνητρο."

Ρωτήθηκε ακόμα και για το τι του έδωσε η ομάδα του και το έβαλε κάτω από την μπλούζα του κατά τη διάρκεια του ματς, απαντώντας ειρωνικά: "Μου άρεσε ο Iron Man όταν ήμουν μικρός και προσπαθώ να τον μιμηθώ. Η ομάδα μου χρησιμοποιεί νανοτεχνολογία για να αποδώσω στο court και αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστικό στην καριέρα μου. Αν δεν ήταν αυτό, δεν θα βρισκόμουν εδώ."

Ο Djokovic θα επιστρέψει στο Philippe Chatrier αύριο και θα αντιμετωπίσει τον Alejandro Davidovich Fokina για τον 3ο γύρο του Roland Garros.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots