1ος προημιτελικός στο Παρίσι για Muchova (vids)

 
Karolina Muchova
Karolina Muchova © Julien Crosnier/FFT
tn team Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 - 17:52

H Karolina Muchova, η οποία είχε αποκλείσει τη Μαρία Σάκκαρη στον 1ο γύρο του Roland Garros, συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία και προκρίθηκε στον 1ο της προημιτελικό στο Παρίσι και 4ο σε Grand Slam διοργάνωση. Στα προημιτελικά και η Anastasia Pavlyuchenkova.

Η Muchova έκανε ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι και επιβλήθηκε της Elina Avanesyan με 6-4, 6-3, για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Roland Garros.

Θα είναι ο 4ος προημιτελικός της σε Grand Slam διοργάνωση, μετά το Wimbledon του 2019, το Australian Open του 2021 και το Wimbledon του 2021. Μόνο μια φορά έχει φτάσει σε ημιτελικό major διοργάνωσης, στην Αυστραλία το 2021.

Η 26χρονη Τσέχα τενίστρια, η οποία είχε αποκλείσει σε δυο πολύ κλειστά σετ τη Μαρία Σάκκαρη στον 1ο γύρο και απέδειξε και έμπρακτα ότι ήταν από τις καλύτερες unseeded παίκτριες στο ταμπλό, πέτυχε 31 winners σήμερα και αξιοποίησε τα 7 από τα 16 break points που δημιούργησε.

Αν και αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στο σερβίς της και υπέστη 3 breaks, σε γενικές γραμμές δεν κινδύνεψε καθόλου στο ματς, αφού είχε συνεχώς το προβάδισμα, μέχρι να "σφραγίσει" τη νίκη στο 9ο game του 2ου σετ και στο 5ο της match point συνολικά, έπειτα από 1 ώρα και 37 λεπτά παιχνιδιού.

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την επιστροφή της στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης, η Muchova θα παίξει στα προημιτελικά την Τρίτη, απέναντι στην Anastasia Pavlyuchenkova.

H 31χρονη Ρωσίδα, η οποία έχει πέσει λόγω τραυματισμού στο Νο.333 του κόσμου αλλά έχει ήδη εξασφαλίσει μια άνοδο μεγαλύτερη των 200 θέσεων, άρχισε να παίζει πάρα πολύ καλά από τα μέσα του 2ου σετ κι έπειτα για να ανατρέψει τα πράγματα και να κερδίσει την Elise Mertens με 3-6, 7-6 (3), 6-3, έπειτα από μια μάχη που ξεπέρασε τις 3 ώρες.

Για 3η φορά θα είναι στα προημιτελικά του Roland Garros, καθώς και για 8η συνολικά σε ένα Grand Slam. Την καλύτερη πορεία της σε ένα Slam και μοναδική που πέρασε το στάδιο των προημιτελικών ήταν το 2021 στο Παρίσι, όταν ήταν φιναλίστ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots