Djokovic: "O Alcaraz μου θυμίζει τον Nadal"

 
Djokovic: "O Alcaraz μου θυμίζει τον Nadal"
© Roland Garros / FFT
tn team Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 - 21:13

O Novak Djokovic μίλησε για τον Carlos Alcaraz και το ενδεχόμενο να τον αντιμετωπίσει την Παρασκευή στα ημιτελικά του Roland Garros, κάνοντας ωστόσο και μια αναφορά στον Στέφανο Τσιτσιπά, που επίσης υπολογίζει.

"Δίχως αμφιβολία αποδίδει πολύ καλά. Είναι εξαιρετικός, εντός και εκτός γηπέδου. Φέρνει πολλή ένταση, μου θυμίζει κάποιον αριστερόχειρα που είναι από την ίδια χώρα", είπε ο Djokovic για τον Alcaraz, φωτογραφίζοντας φυσικά τον μεγαλύτερο αντίπαλο που είχε στην καριέρα του, Rafael Nadal.

"Του αξίζουν όλες οι επιτυχίες του, δουλεύει πολύ σκληρά και είναι ολοκληρωμένος παίκτης από τα 20 του. Παίξαμε μόνο μια φορά, στη Μαδρίτη. Αν τελικά παίξουμε, θα είναι ένα παιχνίδι που όλοι θα θέλουν να δουν. Θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα σ' αυτό το τουρνουά. Αν θέλεις να είσαι ο καλύτερος, θα πρέπει να κερδίσεις και τους καλύτερους", συνέχισε ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων, που φυσικά δεν έβγαλε εκτός κάδρου τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον οποίο θα παίξει απόψε ο Alcaraz.

"Αλλά ακόμα δεν έχει κερδίσει τον Τσιτσιπά, πρέπει να δείξουμε σεβασμό σε έναν φιναλίστ του Roland Garros", είπε χαρακτηριστικά ο Nole, που είχε κερδίσει τον Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros το 2021, επιστρέφοντας από 0-2 σετ πίσω.

Για τον σημερινό του αγώνα με τον Karen Khachanov, o Djokovic είπε: "Ήταν σαν δυο διαφορετικά παιχνίδια σήμερα. Τα δυο πρώτα σετ ήταν τα χειρότερα που έχω παίξει στο τουρνουά μέχρι τώρα, αλλά το 3ο και το 4ο ήταν αρκετά καλά. Έλεγξα τα νεύρα μου στο 2ο σετ, έκανα ένα τέλειο tie-break, έπαιξα καλά σ' όλους τους πόντους. Αυτό μου έδωσε πολλή αυτοπεποίθηση, ένιωσα πιο άνετα και έκανα ένα φανταστικό σετ. Εκείνος αντίθετα ένιωσε λίγο χειρότερα μετά το tie-break και βρήκα την ευκαιρία να σπάσω το σερβίς του. Συμβαίνουν αυτά στο τένις."

Τέλος, ο Djokovic επεσήμανε ότι θα χρειαστεί ένα καλύτερο ξεκίνημα την Παρασκευή στον ημιτελικό: "Πάντα πρέπει να προσπαθείς να είσαι στο καλύτερό σου επίπεδο. Σήμερα βγήκα στο court και ένα μέρος μου είχε μείνει μέσα στα αποδυτήρια, έτσι ένιωσα, χάρη και στον Karen, είχε ένα τρομερό ξεκίνημα. Το καλό με τα Grand Slams είναι πως ακόμα και αν χάσεις τα δυο πρώτα σετ, ακόμα έχεις πιθανότητες να κερδίσεις. Δεν είναι το πρώτο παιχνίδι στο οποίο αναγκάστηκα να αλλάξω τα πράγματα. Είναι σημαντικό να κερδίζεις με ανατροπή, τώρα έχω δυο μέρες ρεπό, κάτι που είναι καλό για να ανακτήσω όση περισσότερη ενέργεια μπορώ και να τα δώσω όλα την Παρασκευή. Είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου, αλλά είμαι χαρούμενος που θα είμαι σε ακόμα έναν ημιτελικό Grand Slam. Ελπίζω να κερδίσω την Παρασκευή. Χρειάζομαι σίγουρα καλύτερο ξεκίνημα στα ημιτελικά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots