Επιστρέφει στα ημιτελικά ο Zverev! (vids)

 
Επιστρέφει στα ημιτελικά ο Zverev! (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 - 20:33

Ο Alexander Zverev ξεπέρασε το εμπόδιο του Tomas Martin Etcheverry στα 4 σετ και θα είναι στα ημιτελικά του Roland Garros για 3η διαδοχική χρονιά.

Μετά την τραγική κατάληξη που είχε η περσινή του πορεία στο Roland Garros, o Alexander Zverev κατάφερε να βρει τον καλό του εαυτό μετά από ένα χρόνο στο ίδιο τουρνουά και μάλιστα να επιστρέψει στα ημιτελικά, δίνοντας ακόμα μια ευκαιρία στον εαυτό του, να διεκδικήσει την πρώτη του πρόκριση σε τελικό.

Ο 26χρονος Γερμανός, Νο.22 στο ταμπλό, επικράτησε της μεγάλης έκπληξης του τουρνουά, Tomas Martin Etcheverry, με 6-4, 3-6, 6-3, 6-4, για να μπει στην τελική 4άδα του παρισινού Grand Slam.

Καθόλου εύκολη δεν ήταν η αποστολή του και μάλιστα βρέθηκε σε δύσκολη θέση στο ξεκίνημα του 3ου σετ, όταν έχασε 4 συνεχόμενα games και από το υπέρ του 6-4, 3-4, βρέθηκε πίσω με 6-4, 3-6, 0-2!

Κατάφερε να σταματήσει το σερί αυτό του Αργεντινού και να κάνει ένα δικό του σερί 5 συνεχόμενων games, για να "ξεφύγει" με 5-2 στο 3ο σετ και να το κατακτήσει με 6-3.

Στο 4ο σετ έκανε το μοναδικό break στο 7o game, πέρασε μπροστά με 4-3 και στη συνέχεια έσβησε διπλό break point στο 4-3, 15-40, για να φτάσει στο 5-3. Κράτησε το σερβίς του και στο 10ο game, για να σφραγίσει τη νίκη του σε 3 ώρες και 22 λεπτά.

Για 3η διαδοχική χρονιά θα παίξει στα ημιτελικά του Roland Garros o Zverev, μετά το 2021 και το 2022, ενώ θα είναι συνολικά ο 6ος ημιτελικός της καριέρας του σε ένα Slam. Μόνο έναν από τους προηγούμενους 5 είχε κερδίσει, στο US Open το 2020.

Ο αντίπαλός του την Παρασκευή, θα γίνει γνωστός όταν ολοκληρωθεί και το τελευταίο ματς της ημέρας, μεταξύ του Holger Rune και του Casper Ruud.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots