Miyu Kato: Τίτλος στο μικτό μετά το default (vid)

 
Miyu Kato: Τίτλος στο μικτό μετά το default (vid)
© Cédric Lecocq / FFT
tn team Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 - 16:33

Με έναν ευχάριστο τρόπο ολοκληρώθηκε η φετινή παρουσία της Miyu Kato στο Roland Garros. Θυμίζουμε πως η Γιαπωνέζα τενίστρια χτύπησε άθελά της ένα ball girl και αποβλήθηκε πριν λίγες μέρες στο διπλό, όμως κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στο μικτό, όπου μίλησε στην απονομή και για το περιστατικό με το default.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες, οι Miyu Kato και Aldila Sutjiadi αποβλήθηκαν από τον αγώνα τους με τις Marie Bouzkova και Sara Sorribes Tormo, εξαιτίας της ενέργειας της Kato να διώξει μια μπάλα με τη ρακέτα της, χτυπώντας ένα ball girl στο στήθος.

Η Kato έδειξε από το πρώτο δευτερόλεπτο μετανιωμένη για αυτό που συνέβη, ενώ και η μπάλα της δεν έφυγε με τόση δύναμη, δεν ήταν δηλαδή άμεσα επικίνδυνη, γι' αυτό και η αρχική πρόθεση του διαιτητή ήταν να της δώσει ένα απλό warning.

Οι Bouzkova και Sorribes Tormo όμως είχαν επιμείνει και μετά και την παρέμβαση του supervisor, τελικά η Kato και η Sutjiadi αποβλήθηκαν.

Η Kato ζήτησε και δημόσια συγγνώμη από το κορίτσι, ενώ υπήρξε ένα κύμα υποστήριξης προς τη Γιαπωνέζα τενίστρια στα social media, καθώς πολύς κόσμος θεώρησε άδικη την απόφαση του supervisor.

Επιπλέον, εκτός από την αποβολή της αφαιρέθηκαν οι βαθμοί και το χρηματικό έπαθλο που είχε κερδίσει έως εκείνη τη μέρα στο τουρνουά, μια απόφαση για την οποία άσκησε έφεση.

Εκτός από το διπλό των γυναικών, η Kato αγωνίστηκε και στο μικτό, μαζί με τον Γερμανό Tim Puetz. Εκεί κατάφερε να φτάσει ως το τέλος και να κατακτήσει τον τίτλο, κερδίζοντας στον σημερινό τελικό την Bianca Andreescu και τον Michael Venus, με 4-6, 6-4, 10-6.

Στην απονομή και στην ομιλία της, η 28χρονη Γιαπωνέζα αναφέρθηκε στην απόφαση του default, την οποία χαρακτήρισε "ατυχής", καθώς και στην ένσταση που έκανε, περιμένοντας να βγει ένα θετικό αποτέλεσμα και να πάρει πίσω τα χρήματα και τους βαθμούς της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots