Alcaraz v Djokovic: Πρόωρος τελικός;

 
Alcaraz v Djokovic: Πρόωρος τελικός;
© Roland Garros / FFT
tn team Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 - 6:33

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει από τους σημερινούς ημιτελικούς στο Roland Garros, είναι αναμφίβολα αυτό του Carlos Alcaraz με τον Novak Djokovic, που για πολλούς αποτελεί και έναν πρόωρο τελικό. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον μεγάλο ημιτελικό.

Ο Alcaraz και ο Djokovic ήταν για διαφορετικούς λόγους τα δυο μεγάλα φαβορί του τουρνουά πριν το ξεκίνημά του, όμως απέδειξαν και στο court πως αξιολογήθηκαν δικαίως έτσι, αφού κέρδισαν με πολύ εντυπωσιακό τρόπο όλους τους αντιπάλους τους.

Ο Djokovic έχασε για 1η φορά σετ την Τρίτη από τον Karen Khachanov στα προημιτελικά και απάντησε με 3 κερδισμένα σετ στη σειρά, για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά για 12η φορά.

Ο Alcaraz από την πλευρά του έχασε επίσης μόνο ένα σετ, από τον Taro Daniel στον 2ο γύρο, ενώ "σφράγισε" την είσοδό του στην 4άδα χάρη σε μια εντυπωσιακή straight sets νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά.

Δικαίως λοιπόν, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως όποιος βγει "ζωντανός" από αυτή τη μονομαχία, θα είναι και ο πρωταθλητής στο Παρίσι, ενώ δεδομένο είναι πως θα του αποδοθεί ο τίτλος του φαβορί, ανεξάρτητα με το ποιος θα βρίσκεται στην άλλη μεριά του γηπέδου (Ruud ή Zverev).

Όπως είπαμε οι λόγοι για τους οποίους πολλοί πίστευαν σ' αυτό το ματς, είναι διαφορετικοί. Ο Alcaraz είναι στο Νο.1 του κόσμου, έχει επιστρέψει ακόμα καλύτερος μετά την ολιγόμηνη απουσία του λόγω των τραυματισμών που είχε σε κοιλιακούς και γόνατο και έχει μέχρι τώρα 35 νίκες και μόλις 3 ήττες στη χρονιά. Επιπλέον, πήγε στο Παρίσι έχοντας υπερασπιστεί και τους δυο τίτλους που κέρδισε στην περσινή χωμάτινη σεζόν, σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη.

Ο Djokovic από την άλλη δεν είχε και την καλύτερη σεζόν στο χώμα, αφενός όμως έδειξε να ανεβάζει το επίπεδό του στη Ρώμη, αφετέρου είναι με τεράστια διαφορά ο πιο έμπειρος παίκτης του ταμπλό και πάντα στα Grand Slams είναι διαφορετικός.

Ο Σέρβος θα αγωνιστεί για 45η φορά σε έναν major ημιτελικό (έχει έναν λιγότερο από τον recordman Roger Federer - 46), 12η στο Roland Garros, όπου έχει αναδειχθεί πρωταθλητής 2 φορές (2016, 2021) και έχει φτάσει ως τον τελικό άλλες 4. Στα ημιτελικά έχει χάσει 5 φορές, με τις 3 από αυτές να είναι από τον Rafael Nadal και τις άλλες δυο από τους Federer και Dominic Thiem.

Φέτος είναι αήττητος στα Grand Slams (12-0), αφού τον Ιανουάριο είχε κατακτήσει το 22ο στην Αυστραλία. Συνολικά θα διεκδικήσει τον 23ο Grand Slam τίτλο του, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς στην ιστορία του ανδρικού τένις, καθώς και το 3ο στο Roland Garros, που σημαίνει πως ταυτοχρόνως θα είναι και ο μοναδικός παίκτης που θα έχει τουλάχιστον 3 τίτλους σε όλα τα majors - τριπλό career Grand Slam ουσιαστικά!

Ο Alcaraz, αντίθετα, θα παίξει μόλις για 2η φορά σε έναν ημιτελικό Grand Slam, μετά το US Open του 2022. Κι αυτός ωστόσο τρέχει ένα σερί 12 νικών στα Slams, αφού δεν είχε αγωνιστεί στην Αυστραλία λόγω του τραυματισμού του. Επομένως, έχει δείξει και αυτός, παρά το νεαρό της ηλικίας του, πως είναι φτιαγμένος γι' αυτά τα τουρνουά.

Το ματς θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και σαν match-up, μιας και δεν είχαμε τη δυνατότητα να δούμε πολλές μάχες μεταξύ των δυο αυτών σπουδαίων αθλητών. Μόνο πέρσι για τα ημιτελικά της Μαδρίτης είχαν κοντραριστεί, με τον Alcaraz να παίρνει τότε τη νίκη στις λεπτομέρειες, με 6-7 (5), 7-5, 7-6 (5).

Τέλος, το παιχνίδι θα 'χει μεγάλο αντίκτυπο και στην κατάταξη της ΑΤΡ, αφού παίζεται και το Νο.1 της ΑΤΡ. Ο Alcaraz με νίκη εξασφαλίζει από σήμερα την παραμονή του στο Νο.1, ενώ ο Djokovic θα επιστρέψει στην κορυφή μόνο αν κατακτήσει τον τίτλο - ωστόσο το βασικότερο βήμα για να το πετύχει αυτό θα είναι η νίκη επί του Ισπανού σήμερα.

Το μεγάλο παιχνίδι της δεύτερης Παρασκευής του Roland Garros, θα αρχίσει στις 15:45 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Eurosport 1HD μέσω της Nova, αλλά και από τη συνδρομητική πλατφόρμα του Eurosport Player διαδικτυακά.

Θα ακολουθήσει στο πρόγραμμα ο άλλος ημιτελικός, μεταξύ του Alexander Zverev και του Casper Ruud.

O Ruud, φιναλίστ πέρσι στο Roland Garros, θα επιχειρήσει να κάνει το 3-0 σε ημιτελικούς major διοργανώσεων και να μπει για 2η διαδοχική χρονιά στον τελικό. Ο Zverev από την άλλη θα παίξει για 3η διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του Παρισιού, ψάχνοντας ωστόσο ακόμα για την 1η του πρόκριση σε έναν τελικό.

Θα είναι η 4η συνάντηση των δυο παικτών στο tour, με τον Zverev να έχει κερδίσει τις 2 προηγούμενες (2-1). Στο χώμα ωστόσο θα είναι η 1η τους μάχη, κάτι που δίνει ένα έξτρα ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (09/06):

Philippe Chatrier:
15:45 Carlos Alcaraz [1] v. Novak Djokovic [3] Eurosport 1HD

(όχι πριν τις 18:30)
Casper Ruud [4] v. Alexander Zverev [22] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots