H κλήρωση της Σάκκαρη στο Roland Garros

 
H κλήρωση της Σάκκαρη στο Roland Garros
© Loïc Wacziak / FFT
tn team Πέμπτη, 23 Μαϊος 2024 - 15:20

Τη Varvara Gracheva θα αντιμετωπίσει η Μαρία Σάκκαρη στην πρεμιέρα της στο Roland Garros, με την Ελληνίδα τενίστρια να είναι στο ίδιο τέταρτο με την Aryna Sabalenka.

Η Σάκκαρη θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο φετινό Roland Garros αντιμετωπίζοντας την Gracheva, μια παίκτρια που πολύ πρόσφατα, στην πρεμιέρα της στη Ρώμη, είχε κερδίσει εύκολα με 6-2, 6-2.

Εφόσον επαναλάβει τη νίκη αυτή, η Ελληνίδα τενίστρια θα παίξει στον 2ο γύρο του παρισινού Grand Slam με μια εκ των Bernarda Pera και Nao Hibino.

Στον 3ο γύρο η Σάκκαρη έχει πιθανή αντίπαλο την πολύ επικίνδυνη Linda Noskova, ενώ στον 4ο γύρο διασταυρώνεται με τις Victoria Azarenka και Daria Kasatkina. Από την Azarenka είχε ηττηθεί θυμίζουμε στη Ρώμη.

Η Σάκκαρη βρίσκεται στο τελευταίο τέταρτο του ταμπλό, που σημαίνει πως στα προημιτελικά μπορεί να αντιμετωπίσει τη Νο.2 του κόσμου, Aryna Sabalenka

Η Sabalenka θα κάνει την πρεμιέρα της απέναντι στην Erika Andreeva, στον 2ο γύρο θα παίξει με qualifier ή lucky loser, ενώ στον 3ο γύρο έχει πιθανή αντίπαλο την Katie Boulter, που θα παίξει στην πρεμιέρα της με την Paula Badosa. Στη 16άδα η Sabalenka έχει πιθανές αντιπάλους τις Madison Keys και Emma Navarro.

Σάκκαρη και Sabalenka, διασταυρώνονται στα ημιτελικά με την Elena Rybakina, που με τη σειρά της έχει πιθανές διασταυρώσεις με την Elina Svitolina στον 4ο γύρο και με τις Qinwen Zheng και Jasmine Paolini στα προημιτελικά.

Στην άλλη μεριά του ταμπλό, πρωτοστατεί φυσικά η Iga Swiatek, περσινή πρωταθλήτρια, Νο.1 στον κόσμο και μεγάλο φαβορί, μετά τις εμφανίσεις της σε Μαδρίτη και Ρώμη.

Η Πολωνή θα ξεκινήσει το τουρνουά αντιμετωπίζοντας qualifier (ή lucky loser), ενώ στον 2ο γύρο έχει πιθανό ματς με τη Naomi Osaka, που με τη σειρά της θα παίξει με τη Lucia Bronzetti στον 1ο γύρο.

Στον 3ο γύρο η Swiatek διασταυρώνεται με τη Veronika Kudermetova, στον 4ο γύρο με τις Barbora Krejcikova και Ekaterina Alexandrova και στα προημιτελικά με τις Marketa Vondrousova και Danielle Collins.

Τέλος, στα ημιτελικά μπορεί να παίξει με την Coco Gauff, που από την πλευρά της έχει πιθανές διασταυρώσεις με την Beatriz Haddad Maia στον 4ο γύρο και με τις Jelena Ostapenko και Ons Jabeur στα προημιτελικά.

Η κλήρωση της Σάκκαρη:

1ος γύρος: Gracheva
2ος γύρος: Pera / Hibino
3ος γύρος: Noskova
4ος γύρος: Azarenka / Kasatkina
Προημιτελικά: Sabalenka
Ημιτελικά: Rybakina
Τελικός: Swiatek

Πιθανά ζευγάρια 4ου γύρου:

[1] Swiatek - Alexandrova [16]
[11] Collins - Vondrousova [5]
[3] Gauff - Haddad Maia [13]
[9] Ostapenko - Jabeur [8]
[7] Zheng - Paolini [12]
[15] Svitolina - Rybakina [4]
[6] Sakkari - Kasatkina [10]
[14] Keys - Sabalenka [2]

Πιθανοί προημιτελικοί:

[1] Swiatek - Vondrousova [5]
[3] Gauff - Jabeur [8]
[7] Zheng - Rybakina [4]
[6] Sakkari - Sabalenka [2]

Aναλυτικά η κλήρωση:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots