Αποκλεισμός σοκ για τη Σάκκαρη στο Παρίσι!

 
Αποκλεισμός σοκ για τη Σάκκαρη στο Παρίσι!
tn team Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 - 21:58

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο του Roland Garros, γνωρίζοντας την ήττα από τη Varvara Gracheva, σε έναν αγώνα που φαινόταν να ελέγχει.

Εφιαλτικά κύλησε η πρεμιέρα της Μαρίας Σάκκαρη στο Roland Garros, με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να γνωρίζει την ήττα από τη Varvara Gracheva με 3-6, 6-4, 6-3, μένοντας εκτός διοργάνωσης από τον 1ο κιόλας γύρο!

Ο αγώνας φαινόταν να είναι υπό τον έλεγχο της Σάκκαρη, που είχε παίξει με την Gracheva και στην πρεμιέρα της στο προηγούμενο τουρνουά της, στη Ρώμη, χάνοντας μόλις 4 games από τη Γαλλίδα σε εκείνο το ματς.

Την είχε κερδίσει και στις 2 προηγούμενες συναντήσεις τους χωρίς να χάσει σετ και κάπως έτσι ξεκίνησε και το σημερινό ματς η 28χρονη Ελληνίδα, η οποία μετά το break που δέχτηκε στο 1ο game (0-1) κέρδισε τα 6 από τα 8 επόμενα games και πήρε καθαρά το 1ο σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ είχε διπλό break point για να ξεκινήσει με break, αλλά η Gracheva κράτησε το σερβίς της και πήρε ψυχολογία. Μάλιστα, η Γαλλίδα έκανε λίγα λεπτά μετά και το break, προηγήθηκε με 3-1 και αφού επέστρεψε από το 0-40 κράτησε εκ νέου το σερβίς της, για το 4-1.

Παρόλα αυτά η Σάκκαρη βρήκε και πάλι το δρόμο της προσωρινά και με ένα δικό της σερί ισοφάρισε σε 4-4, η Gracheva ωστόσο ανταποκρίθηκε άψογα, με ένα love service game, για να ανακτήσει το προβάδισμα.

Η Σάκκαρη βρέθηκε ξανά σε θέση πίεσης, να σερβίρει για την παραμονή της στο σετ. Έκανε κακό game και υπέστη το break, με αποτέλεσμα όλη η δουλειά που είχε κάνει προηγουμένως να πάει στράφι και να χάσει το 2ο σετ.

Κάπου εκεί το momentum άλλαξε οριστικά χέρια και η Gracheva ήταν η παίκτρια που έπαιζε καλύτερο τένις στο 3ο σετ. Στο 6ο game μετουσίωσε την υπεροχή της και με ένα break η Γαλλίδα, για να φτάσει στο 4-2 και να πιστοποιήσει το καθαρό προβάδισμα κρατώντας και το σερβίς της για το 5-2.

Η Σάκκαρη δεν τα παράτησε, έσβησε ένα match point στο 2-5, 40-Α και μείωσε σε 3-5, ενώ είχε break point και για το 4-5, όμως για μια ακόμα φορά η Gracheva βρήκε λύσεις στο πιο κρίσιμο σημείο. Πρώτα έμεινε στο game με μεγάλο σερβίς και στη συνέχεια το κέρδισε κιόλας, για να "σφραγίσει" την πρόκριση πριν προλάβουν τα πράγματα να γίνουν επικίνδυνα για εκείνη.

Η 23χρονη τενίστρια, η οποία κατάγεται από τη Ρωσία αλλά άλλαξε την ιθαγένειά της σε γαλλική το 2023 - έχοντας πάντως μεγάλη στήριξη σήμερα από το κοινό του Παρισιού - κατάφερε να γυρίσει ένα ματς από το πουθενά και απέναντι σε μια αντίπαλο από την οποία δεν είχε πάρει ποτέ σετ στο παρελθόν.

Θα περιμένει τώρα την αποψινή αναμέτρηση της Bernarda Pera με τη Nao Hibino, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη για τον 2ο γύρο του Γαλλικού Όπεν. Διεκδικεί την 3η διαδοχική πρόκρισή της στη φάση των "32", όπου ολοκλήρωσε τις πορείες της το 2022 και το 2023 στο Παρίσι.

Για τη Σάκκαρη η εξέλιξη ήταν σίγουρα πολύ απογοητευτική, αφού για 2η διαδοχική χρονιά θα μείνει χωρίς νίκη στο χωμάτινο Grand Slam, εκεί όπου έπαιξε τον πρώτο της μεγάλο ημιτελικό πριν από 3 χρόνια. Από τότε, έχει μόλις 1 νίκη και 3 ήττες στο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots