Ξανά εκτός Top 10 o Τσιτσιπάς

 
Ξανά εκτός Top 10 o Τσιτσιπάς
© Roland Garros / FFT
tn team Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 - 0:02

Μετά τον αποκλεισμό του από τον Carlos Alcaraz στα προημιτελικά του Roland Garros, o Στέφανος Τσιτσιπάς θα βγει ξανά εκτός Top 10 στην παγκόσμια κατάταξη.

Αν και είχε ακριβώς την ίδια πορεία με πέρσι στο Παρίσι, ο Τσιτσιπάς θα χάσει 2 θέσεις την ερχόμενη Δευτέρα στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και από το Νο.9 θα υποχωρήσει στο Νο.11, μένοντας για 2η φορά φέτος εκτός Top 10 - κάτι που θυμίζουμε πριν την πρώτη του πτώση είχε 5 χρόνια να συμβεί.

Συγκεκριμένα, στο Νο.9 (τουλάχιστον) θα ανεβεί ο Alex De Minaur, που αύριο θα παίξει με τον Alexander Zverev στα προημιτελικά και αν κερδίσει θα ανεβεί ακόμα ψηλότερα, ενώ στο Νο.10 θα παραμείνει ο Grigor Dimitrov, που για 1η φορά προκρίθηκε στους "8" του Roland Garros και μπορεί να μην κέρδισε έδαφος, αλλά δεν έχασε κιόλας, περνώντας για 1η φορά μετά από 5,5 χρόνια τον Τσιτσιπά.

Φυσικά, η πιο σημαντική αλλαγή της εβδομάδας που έρχεται θα είναι η άνοδος του Jannik Sinner στο Νο.1 του κόσμου, που πιστοποιήθηκε σήμερα μετά και την απόσυρση του Novak Djokovic από το τουρνουά. Ο Djokovic μάλιστα μπορεί να πέσει και στην 3η θέση, αν ο Alcaraz κερδίσει τον τίτλο στο Παρίσι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots