Χειρουργείο για τον Djokovic - χάνει και το Wimbledon!

 
Χειρουργείο για τον Djokovic - χάνει και το Wimbledon!
© Cedric Lecocq / FFT
tn team Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 - 14:06

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της έγκυρης L'Equipe, o Novak Djokovic χειρουργείται σήμερα στο Παρίσι και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορέσει να παίξει στο Wimbledon.

Όπως αναφέρει η γαλλική αθλητική εφημερίδα, ο κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων πήρε τη δύσκολη απόφαση να εγχειριστεί για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο γόνατο, που τον ανάγκασε να αποσύρει χθες τη συμμετοχή του από τα προημιτελικά του Roland Garros.

Θυμίζουμε πως ο Σέρβος τενίστας μπήκε στο court με δεμένο το δεξί του γόνατο για να αντιμετωπίσει τον Francisco Cerundolo, είπε αργότερα ότι είχε μικρά θέματα εδώ και βδομάδες, όμως ένα γλίστρημα στον συγκεκριμένο αγώνα του έκανε μεγάλη ζημιά, με τις πρώτες εξετάσεις να δείχνουν ότι υπέστη ρήξη έσω μηνίσκου.

Η πρώτη σκέψη που κάναμε όλοι όταν αποσύρθηκε από τον σημερινό προημιτελικό με τον Casper Ruud, ήταν ότι δεν θέλει να ρισκάρει τη συμμετοχή του στο Wimbledon, ωστόσο αν ισχύει ότι χειρουργείται σήμερα, μόνο με ένα θαύμα θα μπορέσει να προλάβει το δεύτερο πιο πετυχημένο του Grand Slam, μετά την Αυστραλία - το οποίο ξεκινάει την 1η Ιουλίου.

Όλα δείχνουν ότι ήδη επικεντρώνεται στο να είναι υγιής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ξεκινούν σε 1,5 περίπου μήνα στο Παρίσι, μιας και αυτός επίσης είναι ένας τεράστιος στόχος του, ο μεγαλύτερος για φέτος ίσως, αφού δεν έχει κερδίσει ποτέ στην καριέρα του ένα χρυσό μετάλλιο και αυτή θα είναι πιθανότατα η τελευταία του ευκαιρία.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως η χρονιά δεν πηγαίνει καθόλου καλά για τον Djokovic, που αν επιβεβαιωθεί και η απουσία του από το Wimbledon, για 1η φορά σε ολόκληρη την καριέρα του (από το 2006 που κέρδισε τον 1ο τίτλο του) θα έχει περάσει και ο Ιούλιος χωρίς να κερδίσει τίτλο!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots