O Alcaraz υπέταξε τον Sinner και θα είναι στον τελικό του Roland Garros! (vids)

 
O Alcaraz υπέταξε τον Sinner και θα είναι στον τελικό του Roland Garros! (vids)
© Roland Garros / FFT
tennisnews team Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 - 19:49

Μετά από μια πραγματική τιτανομαχία, ο Carlos Alcaraz κατάφερε να νικήσει τον Jannik Sinner στα 5 σετ και να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του Roland Garros.

Τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον 3ο Grand Slam τίτλο του θα έχει ο Carlos Alcaraz, ο οποίος επέστρεψε 2 φορές από σετ πίσω και τελικά νίκησε το νέο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Jannik Sinner, με 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3, σε έναν εκπληκτικό ημιτελικό στο Roland Garros.

Ήταν πολύ επιθετικός ο 21χρονος Ισπανός, τελείωσε τον αγώνα με 65 winners και 58 αβίαστα λάθη, έναντι 39 winners και 44 λαθών του 22χρονου Ιταλού, για να φτάσει στην 5η του νίκη σε 9 αναμετρήσεις επί του Sinner και 2η συνεχόμενη μετά το Indian Wells φέτος, όπου επίσης είχε επιστρέψει από σετ πίσω.

O Sinner μπήκε δυνατότερα στο ματς και κέρδισε τα 4 πρώτα games του ημιτελικού, καθώς και τα 8 από τα 10 πρώτα, για να προηγηθεί με 6-2, 2-0. Ο Alcaraz αντεπιτέθηκε και πήρε τα 5 επόμενα games, για να πάει από το 0-2 στο 5-2 και τελικά να κερδίσει το 2ο σετ με 6-3.

Στη συνέχεια έκανε πρώτος το break στο 3ο σετ ο Ισπανός και προηγήθηκε με 2-1, ωστόσο ο Sinner άλλαξε ξανά το momentum, κερδίζοντας τα 4 επόμενα games, για να πάρει ένα μεγάλο προβάδισμα με 5-2, κλείνοντας το σετ στο 9ο game.

Το 4ο σετ ήταν πολύ κλειστό και πιθανότατα η μεγαλύτερη ελπίδα του Sinner να πάρει την πρόκριση, καθώς οι δυο παίκτες πήγαιναν χέρι-χέρι και χωρίς κανένα break point μέχρι το 4-4.

Στο τέλος όμως ο Ισπανός έκανε τη διαφορά, καθώς στο 10o game επέστρεψε από το 30-0, δημιούργησε το πρώτο break point σε ολόκληρο το σετ, σε ένα σημείο που ήταν και set point, και το αξιοποίησε για να πάρει το σετ με 6-4.

Φαινόταν από ώρα να έχει πλεονέκτημα στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης ο Alcaraz, παρότι ήταν μια εξαντλητική μάχη και για τους δυο, που αμφότεροι αντιμετώπισαν προβλήματα: ο Alcaraz φάνηκε να έχει ενόχληση στο δεξί του πόδι, ενώ ο Sinner στο ισχίο του. 

Όπως και να 'χει αμφότεροι συνέχισαν τη μάχη μέχρι το τέλος, με τον Alcaraz να εκμεταλλεύεται το ψυχολογικό αβαντάζ που πήρε από το τέλος του 4ου σετ και να "σπάει" ξανά τον Sinner στο ξεκίνημα του 5ου σετ, για το 3-0.

Ο Sinner προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να βρει break point στο σερβίς του Alcaraz, που έμεινε σε θέση οδηγού έως το τέλος και τελικά "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη στο 3ο του match point για το 6-3 στο 5ο σετ, έπειτα από 4 ώρες και 9 λεπτά παιχνιδιού. 

Ο Alcaraz έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που έχει προκριθεί σε τελικούς Grand Slam σε όλες τις επιφάνειες. Θα είναι ο 3ος του τελικός σε Slam, μετά το US Open του 2022 και το Wimbledon του 2023. Είχε κερδίσει και τους 2 πρώτους, ενάντια στους Casper Ruud και Novak Djokovic αντίστοιχα.

Συνολικά θα είναι ο 19ος τελικός της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 14ο τίτλο του (13-4), 2ο στη φετινή σεζόν μετά το Indian Wells.

Αν κερδίσει τον τίτλο, εκτός απ' ότι θα έχει κερδίσει Slam σε κάθε επιφάνεια, θα ξεπεράσει και τον Novak Djokovic στην παγκόσμια κατάταξη, ανεβαίνοντας στο Νο.2. Στο Νο.1 θα είναι σε κάθε περίπτωση ο Sinner, που θα γίνει ο 1ος Ιταλός που ανεβαίνει στην κορυφή στην ιστορία της ΑΤΡ.

Στον άλλον ημιτελικό, που ακολουθεί στο σημερινό πρόγραμμα, θα αναμετρηθούν ο Alexander Zverev με τον Casper Ruud.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots