Το US Open "χρυσώνει" τους νικητές

 
Το US Open "χρυσώνει" τους νικητές
Το US Open "χρυσώνει" τους νικητές
tennisnews team Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 - 22:03

Ακόμα μια αναβάθμιση ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του US Open. Το αμερικανικό Grand Slam θα αρχίσει σε κάτι λιγότερο από 7 εβδομάδες και αναμένεται να μοιράσει 46,3 εκατομμύρια δολάρια! Δείτε το εξωφρενικό ποσό που θα κερδίσουν οι νικητές των μονών ανδρών και γυναικών.

Το US Open ήταν το μεγαλύτερο Grand Slam της περσινής σεζόν από πλευράς εσόδων και θα διατηρήσει αυτή την πρωτιά και στο 2016. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η κορυφαία διοργάνωση των ΗΠΑ αναβαθμίστηκε κατά 4 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το 2015 και φέτος θα μοιράσει συνολικά 46,3 εκατομμύρια δολάρια σε όλους τους παίκτες που θα αγωνιστούν στα courts του Flushing Meadows.

Σημαντικότατη ήταν η αύξηση των ποσών που θα κερδίσουν οι νικητές του US Open, αφού οι δύο μεγάλοι πρωταθλητές, σε άνδρες και γυναίκες, θα πάρουν από μια επιταγή των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων! Θα κερδίσουν δηλαδή 200.000 δολάρια περισσότερα από τους Novak Djokovic και Flavia Pennetta, που πήραν τους δύο μεγάλους τίτλους του 2015.

Για κάθε γύρο του τουρνουά, τα ποσά αναβαθμίστηκαν κατά 10% περίπου, ενώ οι φιναλίστ των μονών θα κερδίσουν 1,75 εκατομμύρια δολάρια, τα μισά δηλαδή από τους νικητές.

Οι πρωταθλητές των διπλών θα κερδίσουν 625.000 δολάρια (θα τα μοιραστούν, δηλαδή ο κάθε παίκτης και η κάθε παίκτρια θα κερδίσει από 325.000 δολάρια), ενώ οι 64 παίκτες και οι 64 παίκτριες που θα χάσουν στον 1ο γύρο των μονών, θα πάρουν από 43.300 δολάρια!

Αναλυτικά τα ποσά που θα δοθούν στους συμμετέχοντες του US Open το 2016:

Το US Open θα ξεκινήσει σε κάτι λιγότερο από 7 εβδομάδες, στις 29 Αυγούστου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots