Alcaraz: " Θα ήταν απίστευτο να παίξω στα ημιτελικά με τον Rafa"

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © National Bank Open Presented by Rogers
tn team Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 - 14:17

Ο Carlos Alcaraz παραχώρησε συνέντευξη λίγο πριν την έναρξη του US Open, δηλώνοντας αγωνιστικά έτοιμος, ενώ ελπιζει σε μια ενδεχόμενη μάχη με τον Rafael Nadal.

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει το US Open και ο Carlos Alcaraz ελπίζει να το απολαύσει. Ο Ισπανός εμπιστεύεται τη δουλειά του και τις επιλογές του για το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς.

Ο νεαρός No.4 της παγκόσμιας κατάταξης προτιμά να βλέπει παιχνίδι με το παιχνίδι την απόδοση του στη διοργάνωση, ωστόσο ονειρεύεται να βρεθεί απέναντι στον Rafael Nadal στα ημιτελικά.

"Νιώθω περισσότερο και καλύτερα προετοιμασμένος από πέρυσι" είπε αρχικά ο Ισπανός, ο οποίος το 2021 έφτασε έως τα προημιτελικά, εκεί όπου απέσυρε τη συμμετοχή του στα μέσα του 2ου σετ απέναντι στον Felix Auger-Aliassime.

Στη συνέχεια μίλησε για τα συναισθήματα του και τις σκέψεις του πριν τη πρεμιέρα.

"Έχω υπέροχες αναμνήσεις από εδώ πέρυσι. Είναι ένα ιδιαίτερο τουρνουά για εμένα, ελπίζω να το απολαύσω. Η μόνη πίεση που έχω είναι να δείξω το παιχνίδι μου και να απολαύσω κάθε αγώνα. Στόχος είναι να διασκεδάσω και πιστεύω όταν το πετύχω αυτό θα έχω ένα καλό αποτέλεσμα."

Η περσινή είσοδος του Ισπανού στα προημιτελικά, ήταν η 1η σε 8άδα Grand Slam στη καριέρα του, ενώ ακολούθησε και πάλι είσοδος στα προημιτελικά, φέτος στο Roland Garros.

Το 2022 έχει εξαιρετικές επιδόσεις στο tour μετρώντας μέχρι στιγμής 4 τίτλους εκ των οποίων οι 2 είναι σε Masters τουρνουά (Μαϊάμι, Μαδρίτη). Αυτές οι πορείες τον έχουν φέρει στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης για 1η φορά στη καριέρα του, ενώ ρωτήθηκε αν του ασκείται πίεση εξ αιτίας αυτής της ανόδου.

"Δε νιώθω τη διαφορά με πέρυσι. Απλά προσπαθώ να είμαι ό ίδιος που ήμουν πάντα. Να είσαι ταπεινός και να είσαι πάντα ο εαυτό σου. Δε νιώθω τη διαφορά."

Ενώ στο τέλος μίλησε και για τη πιθανή μάχη με τον Rafael Nadal στα ημιτελικά.

"Φυσικά θα ήταν καταπληκτικό για εμένα να παίξω έναν ημιτελικό με τον Rafa, αλλά υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά από αυτό και τα οποία πρέπει να κερδίσω Αν και νομίζω ότι νιώθω πιο δυνατός και πιο έτοιμος από πέρυσι, καθώς έχω μεγαλύτερη εμπειρία σε πολύωρους αγώνες."

Ο Alcaraz θα κάνει το ντεμπούτο του τη Τρίτη στη Νέα Υόρκη, έχοντας αντίπαλο τον Αργεντίνο Sebastian Baez o οποίος φέτος έχει 1 τίτλο σε συνολικά 3 τελικούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots