Κύργιος: "Παράλογο να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες ενώ εμβολιάστηκα"

 
Κύργιος: "Παράλογο να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες ενώ εμβολιάστηκα"
tn team Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 - 0:07

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για το ζήτημα που είχε με την πετσέτα του στην προχθεσινή του αναμέτρηση με τον Roberto Bautista Agut στο US Open, λέγοντας πως θεωρεί παράλογο να ισχύουν οι ίδιοι κανονισμοί και για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι.   

Στην αναμέτρηση για τον 1ο γύρο του US Open με τον Bautista Agut, ο Κύργιος είχε μια έντονη διαφωνία με τον chair umpire Carlos Bernardes, που του ζητούσε να είναι πιο γρήγορος στους πόντους που υποδεχόταν. Πριν την πανδημία, τα ball kids πήγαιναν πάντα τις πετσέτες στους παίκτες όποτε τις ζητούσαν, αυτό όμως άλλαξε στην εποχή της Covid-19 και πλέον οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν μόνοι τους στις πετσέτες τους.

Ο Κύργιος έλεγε συγκεκριμένα στον Bernardes πως δεν μπορεί σε κάθε πόντο να πηγαίνει στην πετσέτα, μ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες υγρασίας, αλλά και σε ένα τόσο μεγάλο στάδιο όπως το Louis Armstrong. Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, ανέλυσε το σκεπτικό του περισσότερο, εξηγώντας πως εφόσον έχει κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου θα έπρεπε να έχει κάποια προνόμια.

"Κοιτάξτε, η κατάσταση με τις πετσέτες για μένα είναι ηλίθια. Είμαι ένας από τους παίκτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Μέχρι τώρα, με αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο με έναν παίκτη που είναι ανεμβολίαστος. Αυτό είναι παράλογο για μένα", είπε ο Κύργιος.

"Χρειάζομαι την πετσέτα μέσα στο court, εφόσον αυτό δεν ενοχλεί τον Bautista Agut, αν δεν είναι η πετσέτα στο οπτικό του πεδίο, τότε δεν βλέπω τίποτα κακό στο να έχω την πετσέτα κοντά μου, ή στο έδαφος. Και είναι απλά παράλογο για μένα", πρόσθεσε.

Παρά το θέμα της πετσέτας, ο Κύργιος δεν έψαξε δικαιολογίες για την ήττα του με 3-0 σετ από τον Ισπανό: "Απλά ήταν καλύτερος, του αξίζουν όλα τα εύσημα, είναι φοβερός παίκτης. Είχα ένα break point στο 1ο σετ, δυστυχώς δεν το εκμεταλλεύτηκα και μετά μικρά πράγματα σαν κι αυτό μπορούν να αλλάξουν τον αγώνα, όταν παίζεις με έναν παίκτη κορυφαίας κλάσης σαν τον Roberto."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots