Medvedev: "Κρίμα που ο Djokovic δεν είναι εδώ"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 - 13:11

Στις προγραμματισμένες δηλώσεις πριν την έναρξη του US Open το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος του τίτλου Daniil Medvedev, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απουσία του Novak Djokovic από τη διοργάνωση αλλά και στη σχέση του με τους φιλάθλους στη Νέα Υόρκη.

O Daniil Medvedev πέρυσι μετά την επιτυχήμένη του πορεία στο US Open, κατάφερε να σηκώσει για 1η φορά τίτλο Grand Slam στη καριέρα του.

Ο Ρώσος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην απουσία του Nole από το τελευταίο κατά σειρά Major της χρονιάς, απέναντι στον οποίο είχε κερδίσει τον τίτλο στη Νέα Υόρκη το 2021.

"Είναι κρίμα που ο Novak δεν είναι εδώ. Καταλαβαίνω ωστόσο ότι υπάρχουν νόμοι από την Αμερικανική κυβέρνηση."

Στη συνέχεια μίλησε για τη σχέση του με τους φιλάθλους στη διοργάνωση και για τον τελικό του 2019 στον οποίο είχε ηττηθεί από τον Rafael Nadal στα 5 σετ. Να σημειωθεί πως αυτός ήταν και ο 1ος τελικός σε Grand Slam για τον Medvedev.

"Θέλω να είμαι ο εαυτός μου, δε θέλω να είμαι ψεύτικός. Κοιτάζοντας τον τελικό του 2019 κόντρα στον Rafa, με αποδοκίμασαν για κάποιο λόγο, κι όμως η ανάμνηση από τον αγώνα μου προκαλεί ανατριχίλα, ήταν κάτι ξεχωριστό."

Και τέλος τοποθετήθηκε και για τον τρόπο του παιχνιδιού του, ο οποίος κατα καιρούς έχει δεχθεί κρτική. 

"Αν με παρακολουθήσει κάποιος στο γήπεδο, μπορεί να μη του αρέσω ως τενίστας, εννοώ ότι η τεχνική μου είναι λίγο περίεργη. Το στυλ παιχνιδιού μου δεν είναι το πιο εντυπωσιακό, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί θέλω να κερδίζω. Όταν ήμουν 18 ετών χτυπούσα τη μπάλα όσο πιο δυνατά μπορούσα, αλλά αν διατηρούσα αυτό τον τρόπο προσέγγισης δε θα είχα κερδίσει ποτέ ένα Grand Slam."

Ο Daniil Medvedev θα ξεκινήσει την υπεράσπιση του τίτλου του τη Δευτέρα στο Arthur Ashe, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Stefan Kozlov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots