H απίστευτη ιστορία της Pironkova (vids)

 
Tsvetana Pironkova
Tsvetana Pironkova Mike Lawrence | USTA
tennisnews team Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 - 15:04

H Tsvetana Pironkova αγωνίζεται στο πρώτο της τουρνουά από το Wimbledon του 2017. Έχοντας συμπληρώσει 3 χρόνια -και κάτι- απουσίας από το tour, η 32χρονη τενίστρια από τη Βουλγαρία γράφει το δικό της παραμύθι αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη, με την πρώτη της πρόκριση στις "16" του US Open από το 2012!

"Νιώθω καταπληκτικά. Φυσικά, ήταν αναπάντεχο. Αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενη", είπε η Pironkova μετά την τελευταία της νίκη στο τουρνουά, που ήρθε με το εντυπωσιακό 6-4, 6-1 επί της Donna Vekic, Νο.18 στο ταμπλό.

Αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστή την ιστορία της Pironkova, είναι το γεγονός πως δίνει στη Νέα Υόρκη το πρώτο της τουρνουά από το καλοκαίρι του 2017. Περίπου 3 χρόνια πριν, η Βουλγάρα τενίστρια αποφάσισε να απομακρυνθεί από το tour και να αφοσιωθεί στην οικογένεια και στο μεγάλωμα του γιου της Alexander, που γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2018.

"Μου φαίνεται το ίδιο, μου φαίνεται φυσιολογικό. Το κάνω για περισσότερο από 15 χρόνια, οπότε ήταν σαν ένα διάλειμμα. Αυτή τη ζωή έκανα όταν μεγάλωνα, το έκανα για πολύ, πολύ καιρό. Δεν μπορείς να το διαγράψεις έτσι απλά. Απλά δεν συμβαίνει, υποθέτω."

Μετά τη μεγάλη αυτή απουσία της, όπως ήταν φυσικό η Pironkova ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη χωρίς να βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Είχε όμως δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τη θέση που είχε πριν σταματήσει να αγωνίζεται και μπήκε με το protected rank στο κυρίως ταμπλό του US Open.

Έχοντας ξεκινήσει να προπονείται από τον Μάρτιο, η 32χρονη έδωσε τον πρώτο της αγώνα από τον Ιούνιο του 2017 την περασμένη Τρίτη, κερδίζοντας τη Liudmila Samsonova με 6-2, 6-3. Στον 2ο γύρο πέτυχε μια πολύ σπουδαία νίκη επί της Garbine Muguruza, No.10 στο ταμπλό, με 7-5, 6-3.

"Το να έχω αυτή την ευκαιρία, μέσω του protected ranking, μου έδωσε περισσότερα κίνητρα, επειδή δεν ξεκίνησα από το μηδέν. Κάποια στιγμή σκέφτηκα πως δεν ήθελα να χάσω αυτή την ευκαιρία, οπότε ήθελα να προπονηθώ και να κάνω ό,τι μπορώ και θα είναι διαφορετικά αυτή τη φορά, επειδή απολαμβάνω το τένις περισσότερο. Είναι ενδιαφέρον, είναι συναρπαστικό και πολύ ωραίο παιχνίδι, που με διασκεδάζει πολύ. Είμαι επίσης καλή φίλη με την Kateryna Bondarenko, που είναι μητέρα δυο παιδιών και έχει επίσης επιστρέψει στο tour. Μοιράστηκε μαζί μου την εμπειρία της, πως δουλεύει για εκείνη. Είναι χρήσιμο να έχεις κι άλλες μητέρες στο tour."

Στον 3ο γύρο με τη Vekic, η Pironkova αξιοποίησε και τα 5 break points που δημιούργησε, ενώ κέρδισε τα 8 από τα 9 τελευταία games του αγώνα. Σε ολόκληρο το 2ο σετ, έκανε μόλις 2 αβίαστα λάθη!

"Ήταν δύσκολος αγώνας, παρόλο που το αποτέλεσμα δεν το δείχνει τόσο πολύ. Το 1ο σετ ήταν πολύ κοντά, ειδικά στο 4-4. Ήταν θέμα λίγων πόντων. Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να το κερδίσω. Και στο 2ο σετ υπήρχαν λίγες στιγμές που ήταν πολύ σημαντικές. Απλά διατήρησα την υπομονή μου και αυτό απέδωσε."

Η Pironkova, η οποία ήταν ημιφιναλίστ στο Wimbledon το 2010 και έχει προκριθεί ακόμα σε δυο προημιτελικούς Grand Slam διοργανώσεων, προκρίθηκε για 1η φορά στον 4ο γύρο του US Open μετά από 8 χρόνια και για 2η συνολικά στην καριέρα της. Αύριο, θα διεκδικήσει την πρώτη της πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού, απέναντι στην Alize Cornet.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots