Σπουδαία Serena στην 4άδα (vid)

 
Serena Williams
Serena Williams Eurosport
tennisnews team Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 - 21:43

H Serena Williams έκανε ακόμα ένα μεγάλο ματς, επέστρεψε από σετ και break πίσω και "φρέναρε" την εκπληκτική Tsvetana Pironkova, για να προκριθεί στα ημιτελικά του US Open, πλησιάζοντας κι άλλο στον 24ο Grand Slam τίτλο.

Η Serena Williams κατάφερε να βγει από μια πολύ δύσκολη θέση, για να κερδίσει την Tsvetana Pironkova με 4-6, 6-3, 6-2 έπειτα από 2 ώρες και 11 λεπτά μάχης στο Arthur Ashe Stadium.

Δυο εβδομάδες πριν από τα 39α γενέθλιά της, η Serena έδωσε συνέχεια στη φανταστική της πορεία στο US Open και προκρίθηκε για 11η συνεχόμενη φορά στα ημιτελικά του Grand Slam της πατρίδας της, δίνοντας ακόμα μια καλή ευκαιρία στον εαυτό της για τον μεγάλο στόχο του 24ου Grand Slam.

Η Serena βρέθηκε πίσω με σετ και με break απέναντι στην Pironkova, που έκανε ένα απίθανο τουρνουά, στην πρώτη της εμφάνιση στο tour μετά από 3 χρόνια. Η 32χρονη Βουλγάρα έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ στο 5ο game (3-2) και άνοιξε με break το 2ο σετ, για να βρεθεί μπροστά με 6-4, 1-0.

Η Serena κατάφερε να ισορροπήσει στο 2ο σετ πριν τα πράγματα αρχίσουν και γίνονται πολύ επικίνδυνα. Ισοφάρισε με γρήγορη απάντηση σε 1-1 και κράτησε δύσκολα το σερβίς της στο επόμενο game, για να προηγηθεί με 2-1.

Όσο περνούσε η ώρα άρχιζε να κερδίζει έδαφος και να σερβίρει καλύτερα η Serena, η οποία παρά το γεγονός πως έπαιζε για 3ο διαδοχικό ματς στα 3 σετ, έδειχνε να έχει περισσότερες δυνάμεις από την Pironkova, που προφανώς δεν είναι ακόμα στην καλύτερή της φυσική κατάσταση, παρόλο που είχε αναπάντεχα καλή ποιότητα σ' αυτά τα πρώτα της παιχνίδια από το 2017.

Η 39χρονη Αμερικανίδα έκανε διαδοχικά break και σέρβιρε πολύ καλύτερα από τα μέσα του 2ου σετ έως και το τέλος του παιχνιδιού, για να κερδίσει τα 9 από τα 11 τελευταία games του προημιτελικού και να ολοκληρώσει την ανατροπή της με ένα love service game στο 8ο game του 3ου σετ.

Η Serena ολοκλήρωσε τον εκπληκτικό αγώνα της με 20 άσους, 44 winners και 24 αβίαστα λάθη. Θα περιμένει την αναμέτρηση της Victoria Azarenka με την Elise Mertens, για να μάθει ποια παίκτρια θα αντιμετωπίσει στον 39ο ημιτελικό της σε Grand Slam διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots