Συνεχίζεται τo "american dream" για την Pironkova! (vid)

 
Tsvetana Pironkova
Tsvetana Pironkova Eurosport
tennisnews team Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 - 0:02

Η Tsvetana Pironkova απέκλεισε και την Alize Cornet, για να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του US Open, στο πρώτο της τουρνουά μετά από 3 χρόνια απουσίας από το tour.

Η συγκλονιστική πορεία της Tsvetana Pironkova που απουσίασε 3 χρόνια από το tour και όμως καταφέρνει να παίξει τένις βγαλμένο από τις καλύτερες μέρες της στο πρώτο της τουρνουά, θα συνεχιστεί στα προημιτελικά του US Open!

Η 32χρονη Βουλγάρα, η οποία είχε δώσει τον τελευταίο της αγώνα πριν πάει στη Νέα Υόρκη στο Wimbledon του 2017, επιβλήθηκε της Alize Cornet με 6-4, 6-7 (5), 6-3 και πήρε ακόμα μια σπουδαία πρόκριση στο αμερικανικό major.

Το παιχνίδι πλησίασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, με την Pironkova να επιστρέφει από το 0-2 στο 1ο σετ, για να το κερδίσει με 6-4 κάνοντας 2 break τα επόμενα λεπτά. Η Βουλγάρα είχε ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη με straight sets, καθώς προηγήθηκε με 2-0 στο 2ο σετ, ενώ σέρβιρε για την πρόκριση 2 φορές, στο 5-4 και στο 6-5, και τις δυο όμως υπέστη break από τη Γαλλίδα.

H Cornet πάλεψε με νύχια και με δόντια για να μείνει στο ματς και τα κατάφερε, κερδίζοντας το tie-break στο 3ο της set point, με 7-5. Στο αποφασιστικό σετ όμως, παρόλο που προηγήθηκε με break νωρίς, στο 2-1, η Cornet δε συνέχισε την αντεπίθεσή της. H Pironkova κέρδισε τα 5 από τα 6 τελευταία games της αναμέτρησης και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της, σε 2 ώρες και 49 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή είναι η 4η πρόκριση σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης για την Pironkova, που έχει παίξει στα ημιτελικά του Wimbledon το 2010, σε ακόμα έναν προημιτελικό στο Λονδίνο το 2011 και στα προημιτελικά του Roland Garros το 2016.

Επίσης, ενώ αυτή τη στιγμή δε βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη της WTA αφού έχει χάσει εδώ και 2 χρόνια όλους τους βαθμούς της, αναμένεται να επιστρέψει πολύ δυναμικά και να βρεθεί κοντά στο Νο.150 του κόσμου, ακόμα και αν δεν κάνει άλλη νίκη στο τουρνουά. Αν μπει στα ημιτελικά, θα επιστρέψει στο Top 100!

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη Serena Williams, που νωρίτερα κέρδισε πολύ δύσκολα τη Μαρία Σάκκαρη στο Arthur Ashe, με 6-3, 6-7 (6), 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots