WTA
Στο Νο.14 η Krejcikova, σταθερή η Σάκκαρη

 
Barbora Krejcikova
Barbora Krejcikova © Mathias Schulz/WTA
tn team Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 - 9:32

Η Barbora Krejcikova κέρδισε 9 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.14 μετά τη νίκη της στην Οστράβα. Διατηρήθηκε στο Νο.7 του κόσμου η Μαρία Σάκκαρη. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η Krejcikova ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην Οστράβα την περασμένη εβδομάδα και άφησε πίσω της 9 θέσεις, για να ανεβεί στο Νο.14 της παγκόσμιας κατάταξης.

Δεν υπήρξαν αλλαγές στο Top 10, με τη Μαρία Σάκκαρη να διατηρείται στο Νο.7 του κόσμου.

Πάντα πρώτη είναι η Iga Swiatek, η οποία μάλιστα αύξησε τη συγκομιδή της μετά την πορεία της μέχρι τον τελικό της Οστράβα και έχει πλέον 10.485 βαθμούς. Στο Νο.5 με λιγότερους από τους μισούς βαθμούς της Πολωνής (4.885), είναι η Ons Jabeur, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Anett Kontaveit.

Στο Νο.4 είναι η Paula Badosa, στο Νο.5 η Aryna Sabalenka και στο Νο.6 η Jessica Pegula. Ακολουθεί η Σάκκαρη, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Coco Gauff (No.8), Simona Halep (No.9) και Caroline Garcia (No.10).

Μια θέση κέρδισε η Ekaterina Alexandrova, η οποία ανέβηκε στο Νο.20 και βελτίωσε το career high της. Η Aliaksandra Sasnovich κέρδισε 2 θέσεις και ισοφάρισε το δικό της career high, στο Νο.29 του κόσμου.

Μετά την πορεία της μέχρι τον τελικό του Monastir, η Alize Cornet κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.32, ενώ η νικήτρια του τουρνουά, Elise Mertens, κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.36. Αποκάλυψη σ' αυτό το τουρνουά ήταν η 22χρονη Αμερικανίδα Claire Liu, η οποία κέρδισε 9 θέσεις και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.64 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots