Επέστρεψε στα προημιτελικά η Tomljanovic (vid)

 
Ajla Tomljanovic
Ajla Tomljanovic © AELTC
tn team Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 - 20:55

H Ajla Tomljanovic κέρδισε με ανατροπή την Alize Cornet και θα παίξει για 2η συνεχόμενη χρονιά στα προημιτελικά του Wimbledon. Στις "8" καλύτερες και η Elena Rybakina.

Η Tomljanovic βρέθηκε μέχρι και λίγους πόντους μακριά από τον αποκλεισμό σήμερα, βρήκε όμως τρόπο να κερδίσει την Alize Cornet με 4-6, 6-4, 6-3 και να πάρει σε 2 ώρες και 35 λεπτά το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Wimbledon.

Η Tomljanovic έμεινε από νωρίς πίσω με 1-4 στο 1ο σετ και παρότι κατάφερε να μειώσει μέχρι και με 4-5, δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το σερβίς της στο 10ο game και να επιστρέψει.

Στη συνέχεια έχασε προβάδισμα με break στο 2ο σετ και βρέθηκε έναν πόντο μακριά από το να αναγκαστεί να σερβίρει για την παραμονή της στο τουρνουά, στο 4-4, 40-15. Κατάφερε όμως να μείνει σ' αυτό το game και τελικά να "σπάσει" το σερβίς της Γαλλίδας, σερβίροντας με επιτυχία για το 6-4 και την κατάκτηση του σετ στο επόμενο game.

Στο αποφασιστικό σετ τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά και η Tomljanovic είχε πλέον το πάνω χέρι, για να "ξεφύγει" με 5-1. Η Cornet, η οποία σταμάτησε το επικό σερί 37 νικών της Iga Swiatek στον 3ο γύρο, κατάφερε να μειώσει σε 5-3, αλλά η Tomljanovic έκανε break και "σφράγισε" τη νίκη στο 9ο game.

Θα είναι η 2η συνεχόμενη χρονιά που η Αυστραλή θα παίξει στα προημιτελικά του Wimbledon, όπου έφτασε και πέρσι, αλλά ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια, Ashleigh Barty.

Στη 2η προσπάθειά της σε έναν Grand Slam προημιτελικό, θα αντιμετωπίσει την Elena Rybakina, που στον πρώτο αγώνα της ημέρας κέρδισε την Petra Martic με 7-5, 6-3 και προκρίθηκε για 1η φορά στα προημιτελικά του Wimbledon και για 2η σε ένα Grand Slam μετά το περσινό Roland Garros.

Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τη Rybakina να προηγείται με 3-0 και τη Martic να απαντάει με ένα σερί 4 games, για να πάρει το προβάδισμα με 4-3. Η Rybakina πήρε άμεσα πίσω το break, προηγήθηκε με 5-4 και με 6-5 και με νέο break στο 12ο game έκλεισε το 1ο σετ.

Στο 2ο σετ η Καζάκα τενίστρια έκανε ένα καθοριστικό break για το 4-2 και δεν απειλήθηκε σε κανένα service game της, για να φτάσει στη νίκη μετά από 1 ώρα και 20 λεπτά παιχνιδιού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots