WTA
Απέκλεισε την Σάκκαρη η Cornet (vid)

 
Απέκλεισε την Σάκκαρη η Cornet (vid)
tn team Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 - 20:01

H Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε νωρίς τις υποχρεώσεις της στο Νότιγχαμ, καθώς γνώρισε την ήττα από την Alize Cornet στα δυο σετ.

Η Cornet, που έκανε μια εμφάνιση βγαλμένη από τις καλύτερες μέρες της, κέρδισε την Σάκακρη με 6-1, 6-4 και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Rothesay Open Nottingham.

Η Σάκκαρη δεν ήταν σε καλή μέρα και ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί καλά στο γρασίδι, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η έμπειρη Γαλλίδα παίκτρια, η οποία πέρσι είχε φτάσει ως τη φάση των "16" του Wimbledon.

Στο 1ο σετ προηγήθηκε με 5-0 η Cornet και η Σάκκαρη, που αρνήθηκε πεισματικά να χάσει αμαχητί το σετ, πάλεψε και έσβησε 4 set points στο 6ο game, για να αποφύγει το bagel και να μειώσει σε 5-1.

Η Cornet ωστόσο συνέχισε να κυριαρχεί, κλείνοντας εύκολα το 1ο σετ στο σερβίς της για το 6-1 και αποκτώντας ένα προβάδισμα με διπλό break και στο 2ο σετ, στο 4-1.

Η Σάκκαρη κατάφερε να μειώσει σε 4-3, αλλά η Cornet κράτησε τη διαφορά του ενός break και "κλείδωσε" τη νίκη της στο 10ο game, στο οποίο επέστρεψε από το 0-30 και με 4 πόντους στη σειρά έκανε το 6-4, έπειτα από 1 ώρα και 28 λεπτά στο court.


Η Σάκκαρη ήταν η κορυφαία παίκτρια του ταμπλό και η μοναδική από το Top 10 που συμμετείχε στο 250άρι του Νότιγχαμ. Η Cornet την απέκλεισε, σημειώνοντας την πρώτη της Top 10 νίκη από το καλοκαίρι του 2022, όταν στην ίδια επιφάνεια είχε κερδίσει την κορυφαία του κόσμου, Iga Swiatek, στον 3ο γύρο του Wimbledon.

Στα προημιτελικά του Νότιγχαμ η 33χρονη Γαλλίδα θα αντιμετωπίσει μια εκ των Camila Giorgi και Elizabeth Mandlik.

Για τη Σάκκαρη, που έπαιξε και στο διπλό του Νότιγχαμ αλλά αποκλείστηκε χθες, ήταν μια πρώτη εβδομάδα στο γρασίδι στην οποία είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί τρεις φορές, αφού είχε παίξει και άλλον έναν αγώνα στο μονό. Την επόμενη εβδομάδα η 27χρονη Ελληνίδα θα μεταφερθεί στο Βερολίνο, όπου θα παίξουν οι περισσότερες παίκτριες από το Top 10.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots