WTA
Σαρωτική Mertens στο Monastir (vid)

 
Elise Mertens
Elise Mertens © Mathias Schulz/WTA
tn team Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2022 - 21:33

H Elise Mertens έχασε μόνο 2 games στον τελικό του Jasmin Open από την Alize Cornet και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη νεοσύστατη διοργάνωση του Monastir στην Τυνησία.

Η Mertens ήταν σαρωτική στον τελικό της WTA 250 διοργάνωσης του Monastir και συνέτριψε την Cornet με 6-2, 6-0 σε 81 λεπτά παιχνιδιού.

Το 1ο σετ ήταν αρκετά κλειστό και το σκορ αδικεί την Cornet, που προηγήθηκε με 2-1 και είχε διπλό break point για να κάνει το 3-1. Η Mertens κράτησε τελικά το σερβίς της για το 2-2, στη συνέχεια αξιοποίησε το 4ο break point της για να περάει μπροστά με 3-2 σε ακόμα ένα δυνατό game και έκτοτε δεν έχασε άλλο game στο ματς, ολοκληρώνοντας τον τελικό με ένα σερί 11 διαδοχικών κερδισμένων games!

Αξίζει να σημειωθεί πως η Mertens είχε χρειαστεί να δουλέψει σκληρά μέχρι να σταματήσει την πολύ καλή πορεία της Δέσποινας Παπαμιχαήλ στο τουρνουά του Monastir, κερδίζοντας δύσκολα την Ελληνίδα στον 2ο γύρο με 5-7, 6-1, 6-2.

Αυτό ήταν και το μόνο παιχνίδι που βρέθηκε πίσω με σετ στο τουρνουά. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει την Jaqueline Cristian με 6-1, 6-1, στα προημιτελικά κέρδισε την Moyuka Uchijima με 6-0, 3-6, 6-4, ενώ στα ημιτελικά συνέτριψε την Claire Liu με 6-4, 6-0.

Αυτός ήταν ο 1ος της τελικός και ο 1ος της τίτλος στη φετινή χρονιά, ενώ συνολικά έφτασε τους 7 τίτλους στην καριέρα της, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε τελικούς στο 7-4 νίκες. Αύριο η Βελγίδα θα βρίσκεται ξανά στο Top 40 και θα κερδίσει 6 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.36 του κόσμου.

H Cornet από την πλευρά της γνώρισε την 9η ήττα της σε τελικό και παρέμεινε στους 6 τίτλους (6-9), ενώ μένει χωρίς τίτλο από το 2018, όταν είχε κερδίσει το Ladies Championship Gstaad στην Ελβετία. Η 32χρονη Γαλλίδα θα κερδίσει πάντως 5 θέσεις μετά την καλή εβδομάδα της στο Monastir και θα βρεθεί στο Νο.32 του κόσμου αύριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots