WTA
WTA Awards: Παίκτρια της χρονιάς η Swiatek

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 - 9:15

H Iga Swiatek αναδείχθηκε καλύτερη παίκτρια για το 2023, ενώ βραβεύτηκαν ακόμα οι Elina Svitolina Ons Jabeur, Qinwen Zheng και Mirra Andreeva μεταξύ άλλων. Δείτε αναλυτικά τις νικήτριες των βραβείων της WTA.


WTA Player of the Year: Iga Swiatek

Με την κατάκτηση του WTA Finals και το 2ο διαδοχικό Year-end No.1 η Iga Swiatek όχι απλά έγραψε τον ιδανικό επίλογο της εξαιρετικής σεζόν του, αλλά εξασφάλισε στην ουσία και το βραβείο της παίκτριας της χρονιάς, έναντι της Aryna Sabalenka. Έγινε η πρώτη παίκτρια που κέρδισε back-to-back το βραβείο από όταν το έκανε η Serena Williams (2012-2016).

Doubles Team of the Year: Storm Hunter & Elise Mertens
H Storm Hunter και η Elise Mertens αγωνίστηκαν για πρώτη χρονιά μαζί και κατάφεραν να κερδίσουν το βραβείο της κορυφαίας ομάδας για το 2023. Κατέκτησαν τα 1000άρια στη Ρώμη και στη Γουαδαλαχάρα, καθώς και το 250άρι στο Μπέρμιγχαμ. Έφτασαν επίσης έως τον τελικό στο Wimbledon και μέχρι τα προημιτελικά στο Australian Open, τερματίζοντας τελικά τη σεζόν στο Νο.1 και στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης αντίστοιχα.

Most Improved Player of the Year: Zheng Qinwen
Μετά το βραβείο της "Newcomer of the Year" για το 2022, η 21χρονη Qinwen Zheng κατέκτησε και το βραβείο της πιο βελτιωμένης παίκτριας για φέτος. Η νεαρή Κινέζα τερμάτισε τη χρονιά στο Νο.15 του κόσμου, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στο 250άρι του Παλέρμο, αλλά και το 500άρι του Zhengzhou αργότερα.

Newcomer of the Year: Mirra Andreeva
H Mirra Andreeva αναμφίβολα ξεχώρισε το 2023 με τη φανταστική της χρονιάς. Στα 16 της μόλις χρόνια (15 όταν ξεκίνησε η σεζόν), κατάφερε να κερδίσει περισσότερες από 350 θέσεις και από το Νο.405 να "αναρριχηθεί" στο Νο.46 του κόσμου.

Comeback Player of the Year: Elina Svitolina
Η Elina Svitolina επέστρεψε μετά από 1 χρόνο και μια εγκυμοσύνη στο tour, καταφέρνοντας να κερδίσει τον 17ο τίτλο της καριέρας της στο 500άρι του Στρασβούργου. Έφτασε επίσης μέχρι τα προημιτελικά του Roland Garros, ενώ στο Wimbledon ισοφάρισε την καλύτερη πορεία της σε Grand Slam, φτάνοντας έως τα ημιτελικά.

Sportsmanship & Player Service Award: Ons Jabeur
Η Ons Jabeur κέρδισε το βραβείο της ευγενούς άμιλλας για αυτή τη σεζόν μια αναγνώριση που ήρθε από τις συναθλήτριές της.

Jerry Diamond ACES Award: Jessica Pegula
Η Jessica Pegula κέρδισε το βραβείο ACES, για την δουλειά που κάνει στην προώθηση του αθλήματος στους φαν.

Coach of the Year: Tomasz Wiktorowski
Ο Tomasz Wiktorowski, προπονητής της Iga Swiatek, ψηφίστηκε από τους υπόλοιπους προπονητές ως ο καλύτερος προπονητής της χρονιάς, για την πολύ καλή δουλειά που έκανε με την Πολωνή, ειδικά όταν έπεσε από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά το US Open και κατάφερε να επιστρέψει δριμύτερη στην κορυφή.

*Για το βραβείο του καλύτερου προπονητή ψήφισαν οι προπονητές της WTA, για τα βραβεία Sportsmanship και ACES ψήφισαν οι παίκτριες, ενώ για όλα τα υπόλοιπα ψήφισαν οι δημοσιογράφοι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots