Εκτός η Azarenka, "επιβίωσε" η Svitolina! (vids)

 
Anna Karolina Schmiedlova
Anna Karolina Schmiedlova Eurosport
tennisnews team Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 - 16:46

H Victoria Azarenka υπέστη "βαριά" ήττα από την Anna Karolina Schmiedlova και αποχαιρέτησε πολύ νωρίς το Roland Garros, ενώ δύσκολο απόγευμα είχε και η Elina Svitolina, που κατάφερε όμως να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο.

Η Azarenka δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα και πήρε μόλις 4 games από τη Schmiedlova, μια παίκτρια που τώρα βρίσκεται στο Νο.161 της παγκόσμιας κατάταξης, γνωρίζοντας την ήττα με 6-2, 6-2.

Η Λευκορωσίδα, που έκανε πολύ καλούς αγώνες στην Αμερική τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά και στη Ρώμη, είχε 18 winners και 38 αβίαστα λάθη σήμερα, ενώ έχασε και τα 5 break points που είχε. Η Schmiedlova από την πλευρά της υπερασπίστηκε όλα τα service games της και έκανε 2 break σε κάθε σετ, για να πετύχει μια από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας της.

Στον 3ο γύρο του Roland Garros, όπου θα βρεθεί για 2η φορά και 1η μετά από 6 χρόνια, η Schmiedlova θα αντιμετωπίσει τη Nadia Podoroska, που συνεχίζει την καταπληκτική της πορεία, έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά, κερδίζοντας τη Yulia Putintseva, Νο.23 στο ταμπλό, με 6-3, 1-6, 6-2.

Ακόμα μια seeded παίκτρια, η Barbora Strycova (No.32), έμεινε εκτός σήμερα, καθώς ηττήθηκε από τη Barbora Krejcikova με 6-4, 3-6, 6-3. Η Krejcikova θα παίξει στον 3ο γύρο με την Tsvetana Pironkova, που προκρίθηκε με walkover μετά την απόσυρση της Serena Williams. Μια εκ των Schmiedlova, Podoroska, Krejcikova και Pironkova λοιπόν, θα είναι στα προημιτελικά του παρισινού Grand Slam.

Δύσκολα πέρασε και η Elina Svitolina, που έχασε ένα σετ με bagel από τη Renata Zarazua, κατάφερε όμως στο τέλος να σταματήσει τη Μεξικανή qualifier, με 6-3, 0-6, 6-2. Στη φάση των "32" η Svitolina θα αντιμετωπίσει την Ekaterina Alexandrova, που επικράτησε της Astra Sharma με 6-3, 6-3.

Έπειτα από μια μάχη που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, η Kiki Bertens έκαμψε την αντίσταση της Sara Errani με 7-6 (5), 3-6, 9-7 και θα παίξει στον 3ο γύρο με την Katerina Siniakova, που κέρδισε την Anastasia Pavlyuchenkova με 6-3, 6-4.

Τέλος, η 19χρονη Iga Swiatek έκανε ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι και επιβλήθηκε της Su-wei Hsieh με 6-1, 6-4 και θα παίξει με την ανεβασμένη Eugenie Bouchard, που κέρδισε τη Daria Gavrilova με 5-7, 6-4, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots