Επέστρεψε απ' την κόλαση και μπήκε στον τελικό ο Zverev! (vid)

 
Επέστρεψε απ' την κόλαση και μπήκε στον τελικό ο Zverev! (vid)
Επέστρεψε απ' την κόλαση και μπήκε στον τελικό ο Zverev! (vid)
tennisnews team Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 - 2:41

O Alexander Zverev βρέθηκε πίσω με 2-0 σετ απέναντι στον Pablo Carreno Busta, κατάφερε όμως να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και έγινε ο νεότερος τενίστας που προκρίθηκε σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης στα τελευταία 10 χρόνια! 

Μετά από 3,5 ώρες αγώνα στο Arthur Ashe Stadium, o Alexander Zverev επικράτησε του Pablo Carreno Busta με 3-6, 2-6, 6-3, 6-4, 6-3, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του US Open.

O 23χρονος Γερμανός, θα γίνει ο νεότερος παίκτης που θα παίξει σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης από το μακρινό 2010, όταν το είχε κάνει ο επίσης 23χρονος τότε, Novak Djokovic στο US Open. Απέχει επίσης μια νίκη από το να γίνει ο νεότερος πρωταθλητής σε Grand Slam από το 2009, όταν είχε κερδίσει το αμερικανικό major o 20χρονος Juan Martin Del Potro. 

Ο "Sascha" έγινε επίσης ο πρώτος εκπρόσωπος της Γερμανίας που θα παίξει σε Grand Slam τελικό από το 2003 (Rainer Schuettler, Australian Open) και αν κερδίσει την Κυριακή θα γίνει ο πρώτος Γερμανός πρωταθλητής σε major από το Australian Open του 1996 (Boris Becker).

Ο Zverev ολοκλήρωσε τον ημιτελικό με 71 winners - εκ των οποίων οι 24 ήρθαν με άσους - και 57 αβίαστα λάθη, με τον αντίπαλό του να έχει 37 winners και 43 αβίαστα λάθη.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ωστόσο δεν ήταν καθόλου καλός ο Γερμανός, ο οποίος έκανε τα 36 από τα 57 λάθη του στα πρώτα δυο σετ! Στο 1ο σετ βρέθηκε πίσω με 5-1 και κατάφερε να μειώσει σε 5-3, όχι όμως και να επιστρέψει σε αυτό.

Στο 2ο σετ ο Sascha είχε 22 αβίαστα λάθη και ο Carreno Busta μόλις 3! Ο Ισπανός λίγο έλειψε να κάνει και το bagel, καθώς προηγήθηκε με τριπλό break στο 5-0, για ακόμα μια φορά όμως δεν μπόρεσε να κλείσει το σετ στην 1η του απόπειρα από τη γραμμή του σερβίς και πριν το κάνει ο Γερμανός μείωσε σε 5-2.

Τα πράγματα άρχισαν να βγαίνουν από τον έλεγχο του Carreno Busta από τα μέσα του 3ου σετ, όταν ο Zverev έκανε ένα break και για πρώτη φορά πήρε πρώτος προβάδισμα σε ένα σετ, με 3-1. Ο Ισπανός απάντησε για να μειώσει σε 3-2, αλλά ο Zverev ανέκτησε το προβάδισμα με break για να προηγηθεί με 4-2. Στα επόμενα δυο games που σέρβιρε ο Γερμανός δεν έχασε πόντο κι έτσι κατέκτησε το 3ο σετ.

Και στο 4ο σετ ο Zverev χρειάστηκε να κάνει 2 φορές break, αλλά έδειχνε ξανά να είναι ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο. Συγκεκριμένα πρώτα προηγήθηκε με 2-1, ο Carreno Busta ισοφάρισε σε 2-2 και στο 7ο game o Γερμανός έκανε νέο break, περνώντας μπροστά με 4-3. Έχασε τριπλό set point o Sascha για να κλείσει το σετ με 3ο break στο 9ο game (3-5, 0-40), αλλά αυτό δεν τον πτόησε να το κάνει στο δικό του σερβίς λίγο αργότερα, στο 10ο game.

O Carreno Busta πήρε ιατρικό τάιμ άουτ πριν την έναρξη του 5ου σετ, κάτι που είχε κάνει και στον προηγούμενο αγώνα του με τον Denis Shapovalov, ενώ είχε χάσει το 4ο σετ με bagel, για το ίδιο πρόβλημα στη μέση του.

Ο Zverev έμεινε ανεπηρέαστος και απ' αυτή την παύση και συνέχισε να είναι καλύτερος και να έχει το momentum όταν ξεκίνησε το παιχνίδι. Με break στο 1ο (1-0) και στο τελευταίο game του σετ (6-3), ο Γερμανός, ο οποίος δεν απειλήθηκε με break point στο 5ο σετ, ολοκλήρωσε την επική ανατροπή έπειτα από 3 ώρες και 22 λεπτά αγώνα.

Στον τελικό της Κυριακής (23:00GR, Eurosport 1), o Zverev θα διεκδικήσει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο απέναντι στο νικητή του άλλου ημιτελικού, ανάμεσα σε Daniil Medvedev και Dominic Thiem. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots