H USTA ακύρωσε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα του Αυγούστου

 
USTA
USTA
tennisnews team Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 - 15:52

Η USTA αποφάσισε να ακυρώσει όλα τα εθνικά πρωταθλήματα των ΗΠΑ που θα γινόντουσαν τον Αύγουστο, συνεχίζει όμως να ελπίζει πως θα μπορέσει να διοργανώσει κανονικά τα μεγάλα διεθνή τουρνουά του tour, με αποκορύφωμα φυσικά το US Open, ξεκινώντας από τον επόμενο μήνα.

"Εξαιτίας της κατάστασης με τον Covid-19, η USTA ακύρωσε μια σειρά από εθνικά τουρνουά, που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν τον Αύγουστο. Η απόφαση να ακυρωθούν τα τουρνουά πάρθηκε μετά από τη συμβουλή της ιατρικής ομάδας της USTA, για να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλων όσων θα συμμετείχαν σε αυτά", αναφέρει η ανακοίνωση της αμερικανικής ομοσπονδίας.

H USTA εξήγησε στη συνέχεια, προσπαθώντας να διαχωρίσει τα τουρνουά αυτής της κλίμακας με τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις της ATP, της WTA και φυσικά το US Open, πως αυτά τα τουρνουά ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν εφόσον δεν θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων, όπως είναι για παράδειγμα τα συχνά τεστ των συμμετεχόντων.

Η γραμμή της ομοσπονδίας, είναι πως το US Open και τα υπόλοιπα τουρνουά θα διεξαχθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον που θα ελέγχεται καθημερινά, επιβάλλοντας και στους παίκτες αρκετούς αυστηρούς περιορισμούς.

Θυμίζουμε πως το ATP Tour αναμένεται να ξεκινήσει σε έναν μήνα, στις 14 Αυγούστου, με το Citi Open της Ουάσινγκτον. Την ίδια εβδομάδα, θα γίνει το αντίστοιχο τουρνουά στο Λέξινγκτον των ΗΠΑ, για να μην υπάρχει τόσο μεγάλη κινητικότητα στις εγκαταστάσεις της Ουάσινγκτον.

Στη συνέχεια όλοι θα συγκεντρωθούν στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο Flushing Meadows, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες για το τουρνουά του Σινσινάτι (22-30 Αυγούστου) και για το US Open (31 Αυγούστου - 13 Σεπτεμβρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots