Με γεμάτα στάδια το US Open!

 
Arthur Ashe Stadium
Arthur Ashe Stadium © Mike Lawrence / USTA
tn team Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 - 14:12

Η USTA ανακοίνωσε πως το τελευταίο Grand Slam για το 2021 θα πραγματοποιηθεί με γεμάτα γήπεδα, σε όλη τη διάρκειά του!

Τα απαγορευτικά μέτρα στη Νέα Υόρκη χαλαρώνουν όλο και περισσότερο, το 70% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση των εμβολίων και το US Open θα γίνει το πρώτο Grand Slam μετά την πανδημία που θα πραγματοποιηθεί από την 1η μέρα με 100% πληρότητα στα γήπεδά του!

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την USTA, το τουρνουά θα υποδεχτεί στο Flushing Meadows της Νέας Υόρκης τον συνηθισμένο αριθμό φιλάθλων αυτή τη χρονιά και η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Το αμερικανικό Grand Slam δε θα θυμίζει σε τίποτα το τουρνουά του 2020, το οποίο ήταν το πρώτο Grand Slam που διεξήχθη μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας και οι προκλήσεις ήταν πολλές. Η USTA τότε είχε επιλέξει να πραγματοποιήσει το US Open και το Cincinnati Masters στο Flushing Meadows, δημιουργώντας ένα bubble για τους αθλητές και φυσικά χωρίς παρουσία θεατών στα γήπεδα.

Η κανονικότητα όμως στο τένις είναι όλο και πιο κοντά και ειδικά η Νέα Υόρκη είναι σε θέση να κάνει αυτό το μεγάλο βήμα, χάρη στα πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα του εμβολιασμού.

Θυμίζουμε πως το Australian Open στηρίχθηκε στην επιτυχημένη αντιμετώπιση της Αυστραλίας με τον Covid-19 και πραγματοποιήθηκε με 50% πληρότητα θεατών, παρότι εκείνη την περίοδο ελάχιστος κόσμος είχε πρόσβαση στα εμβόλια.

Ακολούθησε το Roland Garros που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και το οποίο πραγματοποιήθηκε με την παρουσία 5.000 θεατών στο Philippe Chatrier και 13.000 συνολικά στις εγκαταστάσεις, τις τελευταίες 5 μέρες της διοργάνωσης.

To Wimbledon, που ξεκινάει στις 28 Ιουνίου, θα έχει γύρω στο 50% πληρότητα στα γήπεδά του, ενώ οι τελικοί το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν με το 100% των θεατών στο Centre Court.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots