Djokovic: "Έγινα ο κακός της ιστορίας, ακόμα με στοιχειώνει"

 
Djokovic: "Έγινα ο κακός της ιστορίας, ακόμα με στοιχειώνει"
tn team Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 - 16:43

Ο Novak Djokovic μίλησε εκτενώς για την περσινή του περιπέτεια στην Αυστραλία, η οποία ακόμα τον στοιχειώνει και τον κυνηγάει, αφού όπως εξομολογήθηκε ήταν πολύ δύσκολο να επανέλθει ψυχολογικά και να επιστρέψει στο tour μετά απ' αυτό, ενώ ακόμα μέχρι σήμερα, υπάρχει πολύς κόσμος που δεν γνωρίζει την πραγματική ιστορία.

"Με παρέσυρε ένα τσουνάμι που δημιούργησαν τα ΜΜΕ σε όλον τον κόσμο, σχετικά με οτιδήποτε έχει να κάνει με την Covid και με το εμβόλιο. Ξαφνικά, έγινα ο κακός της ιστορίας, μια θέση που είναι φριχτό να έχεις ως αθλητής. Το αφήγημα που δημιούργησαν για μένα στον Τύπο δεν ήταν καθόλου καλό", είπε ο Djokovic, στην αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο 9 News του WWOS από τη Μελβούρνη.

Όπως είπε, ήταν πολύ δύσκολο και από την επόμενη μέρα μετά την απέλασή του, αφού η περιπέτεια της Αυστραλίας τον ακολουθούσε για μήνες: "Έμεινα αρκετές εβδομάδες στο σπίτι, δεν έβγαινα πολύ έξω. Απλά ήλπιζα να ηρεμήσει κάπως η κατάσταση, κάτι που τελικά έγινε, αλλά τα σημάδια ήταν ακόμα εκεί και με ακολουθούσαν για αρκετούς μήνες. Δεν ήξερα αν θα επηρέαζαν και το τένις μου, σίγουρα δεν ήταν εύκολο να επαναφέρω τον εαυτό μου και να ξεκινήσω από την αρχή. Σε κάθε συνέντευξη Τύπου μου έκαναν 1-2 ερωτήσεις για την Αυστραλία, παρόλο που εγώ ήθελα να γυρίσω σελίδα και να αλλάξω τη συζήτηση, όλοι συνεχώς μου το θύμιζαν."

Ακόμα και στην πατρίδα του, όπου είναι δικαίως εθνικός ήρωας, υπήρξαν αμφιβολίες για τον Djokovic, για τα πιστεύω του και ένας φόβος αποκαθήλωσης.

"Καταλαβαίνω το λόγο που ο κόσμος απογοητεύτηκε με μένα, αλλά πρέπει να πω πως τα ΜΜΕ παρουσίασαν τα γεγονότα με έναν εντελώς λάθος τρόπο και ακόμα μέχρι σήμερα πολλοί άνθρωποι εξαλκολουθούν να έχουν λανθασμένη ιδέα για το τι συνέβη. Με την ίδια ακριβώς ιατρική εξαίρεση που είχα και εγώ, μπήκαν κανονικά στην Αυστραλία άλλοι 2-3 αθλητές, πριν από εμένα. Εγώ απλά ακολούθησα τους κανόνες που μου έδωσαν. Η εξαίρεσή μου επικυρώθηκε από ένα ανεξάρτητο κυβερνητικό όργανο και από μια επιτροπή γιατρών, έφτασα στην Αυστραλία με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και ποτέ δεν προσπάθησα να ξεφύγω από τον έλεγχο ή ό,τι άλλο ειπώθηκε. Το θέμα πήρε μια τέτοια διάσταση που ξέφυγε από τον έλεγχό μου και δεν ήθελα καν να μπω σ' αυτό το παιχνίδι. Ήθελα απλά να μείνω εδώ και να παίξω τένις, αλλά έφτασε σε ένα σημείο τρέλας τόσο μεγάλο, που στο τέλος απλά ήθελα να φύγω και να πάω στο σπίτι μου."

Ακόμα μέχρι σήμερα, ο Nole βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της ιστορίας: "Ακόμα με ακολουθεί και με πονάει το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν λανθασμένη εντύπωση του τι συνέβη. Αυτό με πληγώνει περισσότερο απ' όλα. Ο Τύπος έγραφε αρνητικά πράγματα για μένα για πολλούς μήνες και αυτό έκανε μεγάλη ζημιά στο όνομά μου, σε πολλούς κοντινούς μου ανθρώπους και σε μένα προσωπικά. Είναι κάτι που τελικά αποδέχεσαι και αντιμετωπίζεις, δε νομίζω πως είναι αρκετό για να καταστρέψει όλα όσα έχω πετύχει στην καριέρα μου, αλλά είχε πολύ μεγάλη απήχηση και έφτασε σε τόσα μέρη του κόσμου, που οι άνθρωποι ακόμα μιλούν γι' αυτό και θα το θυμούνται για πολύ καιρό. Είναι κάτι που ακόμα με στοιχειώνει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots