Australian Open: Οι παίκτες θα μπορούν να παίξουν ακόμα και με Covid-19!

 
Australian Open: Οι παίκτες θα μπορούν να παίξουν ακόμα και με Covid-19!
© Tennis Australia
tn team Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 - 16:16

Μέσα σε ένα χρόνο, οι διοργανωτές του Australian Open πέρασαν από την απέλαση λόγω μη εμβολιασμού, στο να επιτρέπουν ακόμα και σε παίκτες που έχουν κορωνοϊό τη συμμετοχή στο Grand Slam της Αυστραλίας!

Την είδηση έδωσε ο ίδιος ο διευθυντής του Australian Open και πρόεδρος της Tennis Australia, Craig Tiley, ο οποίος ανακοίνωσε πως κανένας παίκτης και καμία παίκτρια δεν θα υποχρεωθεί να κάνει τεστ Covid-19 κατά τη διάρκεια του αυστραλιανού Grand Slam, παρότι υπάρχει προφανώς η σύσταση των εθελοντικών τεστ, εφόσον κάποιος δε νιώθει καλά.

"Το έχουμε ξεκαθαρίσει και στους αθλητές και στους περισσότερους από 12.000 υπαλλήλους μας, πως αν κάποιος δεν νιώθει καλά και έχει έντονα συμπτώματα Covid-19, τότε θα πρέπει να μείνει στο σπίτι", είπε ο Tiley σε πρόσφατες δηλώσεις του, κάνοντας την παραδοχή πως πιθανότατα θα υπάρξουν και κρούσματα, εφόσον δεν είναι υποχρεωτικά τα μοριακά τεστ.

"Είναι ένα κανονικοποιημένο περιβάλλον για εμάς και δεν έχει μεγάλη διαφορά με το κρίκετ. Θα υπάρξει πιθανότητα να αγωνιστούν παίκτες με Covid", είπε χαρακτηριστικά ο Tiley, αναφερόμενος στο περιστατικό του Matt Renshaw.

O Renshaw, παίκτης του κρίκετ, αγωνίστηκε κανονικά για την Αυστραλία σε έναν αγώνα δοκιμών πέντε ημερών με τη Νότια Αφρική στο Σίδνεϊ την προηγούμενη εβδομάδα, παρότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα είχε απομονωθεί από τους συμπαίκτες του τις πρώτες 3 ημέρες, αλλά επέστρεψε την 4η, έπειτα από αρνητικά τεστ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots