Ο Novak το έκανε ξανά: Περισσότερη ιστορία στο Australian Open

 
Ο Novak το έκανε ξανά: Περισσότερη ιστορία στο Australian Open
tennisnews team Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 - 16:15

Ο κορυφαίος πρεσβευτής στο τένις της HEAD, Novak Djokovic, έγραψε ακόμα ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του αθλήματος, κατακτώντας τον 10ο τίτλο του στο Australian Open και 22ο Grand Slam στην καριέρα του.

Ο Djokovic κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 3-0 σετ στον τελικό της Κυριακής στη Μελβούρνη, για να επεκτείνει το εντυπωσιακό του ρεκόρ στο Australian Open. Η τελευταία του ήττα στο Melbourne Park ήταν από τον Hyeon Chung στον 4ο γύρο του 2018 - έκτοτε έχει κατακτήσει τους τίτλους το 2019, το 2020, το 2021 και το 2023.

Ο Djokovic έκανε ένα μεγάλο τουρνουά, στο Grand Slam που ο ίδιος θεωρεί "σπίτι του". Όπως είπε, η περιπέτεια που πέρασε στην Αυστραλία πέρσι τον πείσμωσε ακόμα περισσότερο στο φετινό τουρνουά: "Υπάρχει κάτι επιπλέον αυτή τη χρονιά. Εξαιτίας πολλών λόγων, συμπεριλαμβανομένων και των όσων συνέβησαν πέρσι, ήθελα πολύ να τα πάω καλά."

Για πολλά χρόνια ο Djokovic "κυνηγούσε" τους Roger Federer και Rafael Nadal στα Grand Slams, τώρα ισοφάρισε το ρεκόρ του Nadal με 22 και έχει 2 περισσότερα από τον Federer - ενώ δείχνει αυτή τη στιγμή να είναι το μεγάλο φαβορί για να περάσει σύντομα πρώτος σ' αυτή την "κούρσα", εφόσον παραμείνει υγιής το 2023.

Επιπλέον, με τους δυο τίτλους που κέρδισε στην Αυστραλία, σε Αδελαΐδα και Μελβούρνη, έφτασε τους 93 τίτλους καριέρας, πλησιάζοντας το εντυπωσιακό και μέχρι πρότινος άφταστο ρεκόρ των 109 τίτλων του Jimmy Connors.

"Ο Novak συνεχίζει να ξαναγράφει τα βιβλία των ρεκόρ", δήλωσε ο Ottmar Barbian, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος αθλημάτων ρακέτας της HEAD.

"Το σύγχρονο τένις θα γιορτάσει τον επόμενο χρόνο την 150η επέτειό του και είμαστε πολύ περήφανοι, γιατί αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία παίζει με ρακέτες HEAD από τα χρόνια των juniors. Ανυπομονούμε και για τον 23ο Grand Slam τίτλο του, που ελπίζουμε ότι θα σηκώσει μέσα στη χρονιά", πρόσθεσε ο Barbian.

Ο πολύ σπουδαίος Σέρβος τενίστας, αγωνίζεται με ρακέτες της σειράς Speed της HEAD.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε:
head.com/tennis
facebook.com/headtennis
twitter.com/head_tennis
instagram.com/headtennis_official

Ελληνική αντιπροσωπεία HEAD ΑΦΟΙ ΙΩΝΑΣ
12ο Χλμ. Αθηνών - Λαμίας & Βαλαωρίτου.
Μεταμόρφωση 14452
τηλ: 210 2844-484
ionas.gr/head

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots