Couacaud: "Δύσκολο να πιστέψεις πως ήταν τραυματισμένος ο Djokovic"

 
Couacaud: "Δύσκολο να πιστέψεις πως ήταν τραυματισμένος ο Djokovic"
© REUTERS/Loren Elliott
tn team Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 - 10:03

Ο Enzo Couacaud, που έμεινε στην ιστορία του φετινού Australian Open ως ο μόνος παίκτης που πήρε σετ από τον Novak Djokovic, μίλησε για τον τραυματισμό του Σέρβου και το λόγο για τον οποίο και εκείνος αμφιβάλει ότι ήταν αληθινός.

Μετά την κατάκτηση του 10ου τίτλου του στο Australian Open, o Djokovic, ο οποίος έχασε μόνο ένα σετ στο τουρνουά, έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο ήρθε.

Ο ίδιος είπε ότι θα δημοσιεύσει στοιχεία για τον τραυματισμό του, τον οποίο αρκετός κόσμος αμφισβήτησε, ενώ ο προπονητής του, Goran Ivanisevic, είπε πως το 97% των παικτών που θα έπαιρναν τέτοιες εξετάσεις λίγες μέρες πριν από το τουρνουά, θα απέσυρε χωρίς δεύτερη σκέψη τη συμμετοχή του.

Λίγες μέρες μετά ήρθε και η δήλωση του διευθυντή του Australian Open, Craig Tiley, που ισχυρίστηκε ότι οι εξετάσεις αυτές έδειχναν θλάση τριών εκατοστών στους οπίσθιους μηριαίους μύες!

Ο Couacaud, που έπαιξε σε έναν από τους αγώνες που ο Djokovic φάνηκε να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις, ρωτήθηκε σε συνέντευξη που έδωσε στο Tennis Actu για τον τραυματισμό του Djokovic και το πως ο ίδιος ένιωσε σε εκείνο το παιχνίδι: "Είναι δύσκολο να απαντήσω σ' αυτό. Ήταν η πρώτη φορά που τον αντιμετώπισα. Πολλοί αθλητές κορυφαίου επιπέδου δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν με τον ίδιο τραυματισμό. Ο Nadal όταν είχε αντίστοιχο τραυματισμό, δεν μπορούσε να τρέξει. O Mbappe έμεινε εκτός για δυο εβδομάδες. Μιλάμε για δυο από τους μεγαλύτερους αθλητές στον κόσμο, όχι για κάποιον που δεν έχει πρόσβαση στους καλύτερους γιατρούς και στον καλύτερο εξοπλισμό. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μόνο ένας στον πλανήτη μπορεί να το καταφέρει."

Μετά απ' αυτή την απάντηση, ο Γάλλος τενίστας ρωτήθηκε ανοιχτά για το αν αμφισβητεί τον τραυματισμό του Nole: "Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Δεν έχω ούτε το επίπεδό του, ούτε το σώμα του, ούτε την φροντίδα που έχει εκείνος. Απλά έφερα τα παραδείγματα του Nadal και του Mbappe, ειδικά του Rafa, που είχε τον τραυματισμό στο Wimbledon και δεν μπορούσε καν να σερβίρει. Όταν βλέπεις τους καλύτερους να μην μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και ένας άλλος να κερδίζει Grand Slam παίζοντας μέρα πάρα μέρα για 15 μέρες... μοιάζει κάπως τραβηγμένο.

Δεν είναι το ίδιο να έχεις έναν χρόνιο πόνο και έναν τραυματισμό. Σε μένα δεν βγάζει νόημα. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον με ιατρικές γνώσεις της γαλλικής σχολής και πάντα μου έλεγαν να μην τεντώνομαι όταν έχω κάποιον τραυματισμό. Ο Novak τεντωνόταν όλη την ώρα. Λέτε να έχουν κάποια νέα μέθοδο στη Σερβία; Είναι μικρά πράγματα όπως αυτό που με κάνουν να αμφισβητώ. Είναι αλήθεια πως δείχνει δύσκολο να το πιστέψει κανείς", κατέληξε ο 27χρονος Γάλλος τενίστας, που βρίσκεται στο Νο.169 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots