Djokovic: "Θα δημοσιεύσω αποδείξεις για τον τραυματισμό μου"

 
Djokovic: "Θα δημοσιεύσω αποδείξεις για τον τραυματισμό μου"
tn team Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 - 16:36

Ο Novak Djokovic επιβεβαίωσε πως τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσει κάποιες αποδείξεις για τον τραυματισμό που είχε στο πόδι του και τον εμπόδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του να κάνει προπονήσεις πριν από το Australian Open, αλλά και τις μέρες που είχε κενό ανάμεσα στους πρώτους του αγώνες στο τουρνουά.

"Νιώθω την ανάγκη να αποδείξω ορισμένα πράγματα. Όχι τόσο γι' αυτούς τους ανθρώπους, αλλά για μένα. Κάποια απ' αυτά τα σχόλια με ενόχλησαν λίγο. Θα τα μάθετε όλα σε λίγες μέρες", είπε χαρακτηριστικά ο Djokovic, στις δηλώσεις που έκανε σήμερα στην καθιερωμένη φωτογράφηση του πρωταθλητή, στο Κοινοβούλιο της Μελβούρνης.

Ο Djokovic είπε και σε κάποιες από τις συνεντεύξεις που έδωσε τις προηγούμενες μέρες, πως έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός σε κάθε του κίνηση, γι' αυτό και ακύρωσε πολλές προπονήσεις του. Ειδικά την πρώτη εβδομάδα του τουρνουά, έμπαινε να παίξει χωρίς να έχει προπονηθεί την προηγούμενη μέρα, προκειμένου το σώμα του να είναι σε όσο καλύτερη κατάσταση γινόταν.

"Αυτό το γεγονός μιλάει από μόνο του. Έπρεπε να αντιμετωπίσω με τον σωστό τρόπο αυτόν τον τραυματισμό, ώστε να μπορέσω να αναρρώσω μέχρι τον επόμενο αγώνα. Αν ήταν απλά ένα μικρό θέμα, τότε θα έκανα προπονήσεις. Δεν έχω ξαναζήσει αυτή την κατάσταση, να μην προπονούμαι καθόλου τις μέρες που δεν έχω αγώνες σε ένα Grand Slam από την έναρξη του τουρνουά", σημείωσε ο Djokovic, ο οποίος και πρόπερσι στην Αυστραλία αναγκάστηκε να κάνει το ίδιο μετά τη θλάση που υπέστη στους κοιλιακούς, τότε όμως είχε προετοιμαστεί κανονικά και ήταν υγιής τις πρώτες μέρες, αφού το πρόβλημα προέκυψε στον αγώνα του 3ου γύρου με τον Taylor Fritz.

"Υπήρχαν ορισμένα πράγματα που ήθελα να δουλέψω πριν μπω να παίξω, ήθελα να προπονηθώ τουλάχιστον για μισή ώρα, να κάνω κάποια συγκεκριμένη προετοιμασία για τον κάθε αντίπαλο. Ήθελα να το κάνω αυτό τις 4-5 τελευταίες μέρες, αλλά η ομάδα μου με σταμάτησε και μου είπε να μην το κάνω, κάτι που αποδέχτηκα", κατέληξε ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων.

Στις εξετάσεις του Djokovic πριν από το τουρνουά είχε αναφερθεί χθες και ο προπονητής του, Goran Ivanisevic, που είπε ότι οι περισσότεροι παίκτες αν έβλεπαν αυτές τις εξετάσεις θα πήγαιναν κατευθείαν στο γραφείο του διαιτητή για να ανακοινώσουν απόσυρση από το τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots