Θα δεχτεί Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες το US Open

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Rhea Nall/USTA
tn team Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 - 22:13

Το US Open αναμένεται να δεχτεί Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές στη φετινή διοργάνωση, κάτι που επιβεβαίωσε και με επίσημη ανακοίνωση, με την προϋπόθεση φυσικά πως δεν θα μπορούν να εκπροσωπούν τις χώρες τους.

Το αμερικανικό Grand Slam γνωστοποίησε σήμερα με μια γραπτή ανακοίνωση την απόφαση της USTA να δεχτεί Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές στο US Open, με την προϋπόθεση βεβαίως να αγωνιστούν με ουδέτερη σημαία, όπως συνέβη και σε όλα τα υπόλοιπα τουρνουά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

"Η USTA θα επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές τη συμμετοχή στο US Open το 2022, αλλά μόνο κάτω από ουδέτερη σημαία", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

H απόφαση αυτή των Αμερικανών, άφησε μόνο της την LTA και το Wimbledon, που ήταν το μοναδικό Grand Slam και τουρνουά γενικότερα που επέλεξε να ακολουθήσει την πλέον αυστηρή πολιτική και να αποκλείσει εντελώς Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές ενός ατομικού αθλήματος, χωρίς να τους δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστούν στο τουρνουά με ουδέτερη σημαία.

Επίσης, από την ανακοίνωση προκύπτει πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου φυσικά θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στο τέλος του καλοκαιριού ο Daniil Medvedev και θα έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots