Ο De Minaur έβγαλε νοκ άουτ τον Medvedev και μπήκε στον 1ο προημιτελικό στο Παρίσι (vid)

 
Ο De Minaur έβγαλε νοκ άουτ τον Medvedev και μπήκε στον 1ο προημιτελικό στο Παρίσι (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 - 17:25

O Alex De Minaur επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Daniil Medvedev και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Roland Garros.

Η εκπληκτική σεζόν συνεχίζεται με ένα ακόμα μεγάλο επίτευγμα για τον Alex De Minaur, που κέρδισε τον Daniil Medvedev με 3-6, 6-2, 6-1, 6-3 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros.

Θα είναι ο 1ος προημιτελικός στο Παρίσι για τον 25χρονο Αυστραλό και ο 2ος συνολικά στην καριέρα του σε ένα Grand Slam, μετά το US Open του 2020.

Παρότι δεν ξεκίνησε καλά το ματς και δέχτηκε break νωρίς για να μείνει πίσω με 1-3, ο De Minaur ήταν απειλητικός από το 1ο σετ, με τον Medvedev ωστόσο να μένει όρθιος στο σερβίς του και να σβήνει 2 break points, από ένα σε 8ο και 10ο game, για να φτάσει στην κατάκτηση του 1ου σετ με 6-4.

Μετά απ' αυτό o De Minaur ανέβηκε πολύ και κυριάρχησε κατά κράτος στο παιχνίδι, με τον Medvedev να αντιμετωπίζει και ενοχλήσεις στο πόδι του, γεγονός για το οποίο πήρε ιατρικό τάιμ άουτ μετά το 2ο σετ.

Δεν εγκατέλειψε ωστόσο και φάνηκε ικανός να συνεχίσει ο Ρώσος, παρότι η υπεροχή του De Minaur ήταν παραπάνω από αισθητή, με τον Αυστραλό να χάνει μόνο ένα game στο 3ο σετ και άλλα 3 στο 4ο.

Για 1η φορά μετά από 20 χρόνια, από τον Lleyton Hewitt, θα βρεθεί ένας Αυστραλός στα προημιτελικά του Roland Garros. O De Minaur θα περιμένει το τελευταίο ματς της ημέρας, μεταξύ του Alexander Zverev και του Holger Rune, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει εκεί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots