Χάνει βαθμούς και χρήματα ο Nole

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Eurosport
tennisnews team Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 - 0:41

Η αποβολή του Novak Djokovic από το US Open σημαίνει πως θα χάσει τους βαθμούς και το χρηματικό έπαθλο που είχε κερδίσει μέχρι στιγμής στο τουρνουά, ενώ κινδυνεύει και με επιπλέον πρόστιμο. Η ανακοίνωση της USTA επεξηγεί την απόφαση. 

Λίγη ώρα μετά την απίστευξη εξέλιξη της αποβολής του Djokovic στον αγώνα του με τον Pablo Carreno Busta για τον 4ο γύρο του US Open, η USTA εξέδωσε μια ανακοίνωση που εξηγεί το περιστατικό και το λόγο για τον οποίο πάρθηκε η απόφαση, καθώς και τις συνέπειες που θα έχει ο Σέρβος.

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, εκτός από το γεγονός ότι δεν θα συνεχίσει την πορεία του, ο Nole θα χάσει ακόμα όλους τους βαθμούς και τα χρήματα που κέρδισε ως τώρα στο τουρνουά, ενώ ενδέχεται να του επιβληθεί επιπλέον χρηματικό πρόστιμο. Σχετικά με τους βαθμούς ο Σέρβος δε θα υποστεί ζημιά, καθώς δεν θα κέρδιζε ούτως ή άλλως επιπλέον βαθμούς - αυτό θα γινόταν μόνο αν συνέχιζε στα προημιτελικά του τουρνουά. 

Η ανακοίνωση της USTA:

"Σε συμφωνία με το βιβλίο κανονισμών των Grand Slam και ακολουθώντας την πράξη του να χτυπήσει μια μπάλα σκοπίμως με απερίσκεπτο ή επικίνδυνο τρόπο εντός του court ή να αγνοήσει με αμέλεια τις συνέπειες, ο διαιτητής του US Open απέβαλλε τον Novak Djokovic από το 2020 US Open.

Επειδή αποβλήθηκε, ο Djokovic θα χάσει όλους τους βαθμούς που κέρδισε στο φετινό US Open και το χρηματικό έπαθλο, ενώ προβλέπεται να του επιβληθεί και επιπλέον πρόστιμο σε σχέση με το παραβατικό περιστατικό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots