Γραμματικοπούλου στο ΤΝ: "Όταν ήμουν match point κάτω πίστευα ότι θα κέρδιζα"

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου © Darren Carroll / USTA
tn team Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 - 17:30

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν σταμάτησε στιγμή να πιστεύει στον εαυτό της, στην αναμέτρησή της για τον 3ο προκριματικό γύρο του US Open, ούτε στο τέλος του 3ου σετ, όταν τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα.

Επικοινωνήσαμε με τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου μετά τη νίκη της επί της En-Shuo Liang με 6-2, 5-7, 7-5 και την πολύ σπουδαία επιτυχία της πρόκρισης στο κυρίως ταμπλό του US Open.

Μια αναμέτρηση που είχε πολλές εναλλαγές συναισθημάτων, μια μεγάλη διακοπή λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και ένα αίσιο τέλος για την 24χρονη τενίστρια από το Κιλκίς, που κατάφερε να γίνει η 6η Ελληνίδα που μπήκε σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης στην open era.

"Μπήκα στο γήπεδο με καλή στρατηγική και βρήκα το ρυθμό μου γρήγορα. Το γρήγορο break με βοήθησε να βρω ρυθμό μέχρι το μισό του δεύτερου σετ", μας είπε η Βαλεντίνη μετά από τον αγώνα.

Μετά από μια ώρα παιχνιδιού, η Ελληνίδα παίκτρια είχε προβάδισμα με 6-2, 4-2 και φαινόταν να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Το παιχνίδι όμως διακόπηκε εξαιτίας του κινδύνου να υπάρξουν απότομες καταιγίδες και πλημμύρες και η διακοπή κράτησε περίπου 2,5 ώρες.

Στην επανεκκίνηση, η Liang κατάφερε να ανατρέψει το 2ο σετ και να επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Στο 3ο σετ, η Βαλεντίνη προηγήθηκε με 3-0, όμως η Liang την ισοφάρισε ξανά και είχε ένα match point για να πάρει τη νίκη στο 4-5, 30-40.

"Μετά τη διακοπή μπήκα λίγο σφιχτή και η αντίπαλος έπαιξε πραγματικά πολύ καλά", είπε η Γραμματικοπούλου.

"Στο τρίτο σετ ξεκίνησα με δυο breaks, αλλά η πίεση που ήμουν κοντά να προκριθώ στο κυρίως ταμπλό σε Grand Slam με έκανε να παίξω σφιχτά και μπήκα σε μπελάδες. Ακόμα και όταν ήμουν match point κάτω όμως πίστευα ότι θα κέρδιζα. Έπαιξα πιο αποφασιστικά και πιο έξυπνα και κέρδισα!"

Η Βαλεντίνη θα επιστρέψει στο court τη Δευτέρα, για να κάνει το ντεμπούτο της σε κυρίως ταμπλό major διοργάνωσης, απέναντι στην Anna Blinkova από τη Ρωσία (αναλυτικά το πρόγραμμα).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots