Djokovic: "Νόμιζα πως το κοινό αποδοκίμαζε"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Garrett Ellwood/USTA
tn team Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:25

Ο Novak Djokovic είχε για μια ακόμα φορά σχεδόν ένα ολόκληρο στάδιο εναντίον του στην πρεμιέρα του στο US Open, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει σε ακόμα μια νίκη.

"Το Arthur Ashe είναι το μεγαλύτερο στάδιο που έχουμε στο τένις και το πιο ψυχαγωγικό. Πάντα θέλεις να έχεις κοινό που σε στηρίζει, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, οπότε προσπαθώ να συγκεντρωθώ στον εαυτό μου, είναι το μόνο που μπορώ να κάνω", είπε ο Djokovic μετά τη νίκη του με 6-1, 6-7 (5), 6-2, 6-1 επί του Holger Rune.

Κάποιες στιγμές ακουγόταν από αρκετούς φιλάθλους ρυθμικά το επίθετο του Δανού ("Rune"), με τέτοιο τρόπο που θύμιζαν αποδοκιμασίες και πολλοί ξεγελάστηκαν. Αυτό νόμιζε και ο Djokovic, που είπε: "Ειλικρινά δεν κατάλαβα τι φώναζαν, νόμιζα ότι αποδοκίμαζαν. Δεν ήταν ιδανικό, αλλά ξέρω καλά πως να χειρίζομαι τέτοιες καταστάσεις."

Για τον αγώνα, ο Djokovic σχολίασε: "Είναι δύσκολο να μιλήσω για το 3ο και το 4ο σετ, επειδή ο αντίπαλός μου με δυσκολία κινούταν. Από την πλευρά μου, ξεκίνησα πολύ καλά και έκανα ένα πολύ καλό 1ο σετ. Αργότερα, όταν σέρβιρα στο 4-3 στο 2ο, έριξα πολύ το ποσοστό μου στο 1ο σερβίς. Αλλά πρέπει να του δώσω τα εύσημα που κυνηγούσε όλες τις μπάλες. Είμαι όμως χαρούμενος με το πως τελείωσα τον αγώνα, παρόλο που όπως είπα δεν ήταν δίκαιη μάχη λόγω του προβλήματος που είχε με τις κράμπες."

Τέλος, ο Djokovic έκανε ένα σχόλιο και για τον μεγάλο στόχο του calendar Slam, που θα καταφέρει αν σηκώσει αυτόν τον τίτλο στο US Open: "Όπως πάντα, νιώθω αρκετή πίεση απ' όλη την κοινότητα του τένις. Προφανώς θέλω αυτόν τον τίτλο για να γράψω ιστορία, είναι κάτι που μου με εμπνέει, αλλά πρέπει να συγκεντρωθώ στο να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου κάθε μέρα. Ακούγεται κλισέ, αλλά πρέπει να δουλέψω στο πνευματικό κομμάτι και να είμαι στο παρόν. Δεν υπάρχει κάποια μυστική φόρμουλα ή κάποιο μεγάλο μυστικό για την επιτυχία. Είναι ένας συνδυασμός παραγόντων, όπως η προπόνηση, η καθημερινή ζωή, η πνευματική δουλειά και η ανάρρωση. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά. Κάθε φορά που χάνω τη συγκέντρωσή μου, προσπαθώ να ανακάμψω και να με επαναφέρω στο παρόν."

Την Πέμπτη, ο Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Tallon Griekspoor για τον 2ο γύρο του US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots